Dinsdag, 26 december 2006

eindelijk...de beslissing

Na maanden van tobben : waar gaan we naartoe?
Een vakantie in Noorwegen geeft zulke mooie dingen dat alle andere landen al rap te min zijn. Voor mij toch :)
Brainstormen over Portugal, Litouwen, terug Noorwegen, Zweden,Westkust Frankrijk... toch was ik nooit content. Eigenlijk wou ik ergens naartoe waar ik nog niet geweest ben, en het mag niet TE heet zijn.
Frankrijk zijn we al verschillende keren geweest. Portugal zag ik wel zitten, alleen wou ik rondtrekken en geen strandvakantie. daarvoor is het ginder in putje zomer nogal warm. Litouwen dan : een citytrip naar Vilnius is gepland. En een weekje Ardennen in de paasvakantie ook. Noorwegen, daar ben ik eigenlijk al geweest, en Zweden twee weekends geleden ook. Daarbij was Zweden nu niet echt schitterend qua natuur.
Een bestemming die we allemaal wel zagen zitten was Amerika. Het westen is het mooist, maar 45 graden is daar dagelijkse kost in de grand canyon en Yellowstone. Om van Las Vegas niet te spreken. Voor mijn functioneren is dat echt te warm. Een andere optie is de kerstvakantie, alleen is het daar dan wel echt te koud. Dan valt het ook niet te combineren met NY omdat het daar dan vriest. En naar NY willen we zeker allemaal. Vooral Sacha staat er voor te springen.
Dus... worden het vier dagen NY gecombineerd met twee weken Florida, everglades, cape cod, miami,orlando.
We pakken alle tijd en doen geen supersnelle toer, dat hebben we ook in Noorwegen niet gedaan en is voor ons de beste formule.
Het westen is best te doen in mei/juni en oktober. Geen schoolverlof in die periode, dus dat zal voor binnen enkele jaren zijn.... .
Nu beginnen met de reisbureaus te zoeken, uitzoeken op het amerikaforum wat de beste tips zijn, en reisboekskes kopen :)
De voorpret kan beginnen want vanaf 8 januari zijn het twee weken superpromoties voor Amerika. Er zijn dan speciale aanbiedingen voor pakketreizen en vluchten alleen. We hebben ook een binnenlandse vlucht nodig van NY naar Florida en een huurauto in Florida. Dat worden uren uitzoekplezier :)

Donderdag, 28 december 2006

Op zoek naar info...

Via een forum over Amerika heb ik tips gekregen over tal van reisburo's versus zelf organiseren en plannen. Zoals dikwijls het geval is, zijn gespecialiseerde reisburos goedkoper. Ik eb contact genomen met Tioga Tours in Holland die Amerika uitgebreid doen. Campers, vluchten, huurauros, motelletjes.... Alles regelen ze. Ze willen een route voor je uitstippelen, ze hebben vastgelegde programmas....
Nu, ik heb een hekel aan 'groepsreizen' , aan vastgelegde schemas... We willen vooral alle vrijheid. Het zal dus een camper of een minivan worden. De minivan moeten we dan combineren met motelletjes, die daar altijd wel te vinden zijn zodat er niks vantevoren moet geboekt worden. De camper is dan weer handig omdat je niet steeds afhangt van restaurants, cafes. Je hebt je eigen koelkast en kookvuur, douche en WC. Verder zijn we het gewoon om ons op campings te douchen, dus dat zal geen probleem zijn.
Ik ben nu aan het mailen met die organisatie om alle voorwaarden en uitleg te verkrijgen.
Als we boeken voor 31/12 krijgen we 15 procent korting, maar dat is wel heel rap :)

Verder zijn er wijzigingen in de bestemming. Ondanks de hitte (tot 45 graden) gaan we dan toch naar het Westen. Mijn enige criterium was de temperatuur. Maar al die mooie dingen opgeven voor een graad of 8 minder, da pakken we er dan wel bij.
In het westen zouden we dan San Francisco, Los Angeles, Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon, Yellowstone etc kunnen bereizen... Heel wat anders dan Florida, Miami en de Keys.

We hebben al een prijsofferte, zelfs vertrekken vanuit Brussel. Naar New York is het 8 uur vliegen. Dus dat is een mooie tussenstop. Als we terugkomen is het wel wat verder :) Dan moeten we 11 uur terugvliegen.

Tis nu dat we het moeten doen, dus buiten bestemmingswijzigingen en reisformules is de kogel door de kerk : het wordt wel degelijk Amerika, van 8/7 tot 27/7.

Zaterdag, 30 december 2006

Vandaag met mn ventje gaan shoppen in het shoppingcenter in mijn geliefde Antwerpen.
Het deed deugd nog eens uitgebreid het Antwerpse dialect te horen spreken, het meer ontspannen met elkaar omgaan...
Enfin, buiten enkele geplande kerstcados heb ik twee boeken over West Amerika gekocht. De Trotter beschrijft veel motels, eetgelegenheden, inkomprijzen...Ik zal er veel verder mee geraken.
Nu heb ik alleen nog een goeie kaart van dat gebied nodig. Dan kan ik gaan plannen, en de reisafstanden bekijken. Wel nodig te reserveren in bepaalde natuurparken zoals de grand canyon en yellowstone. Dus we zullen wel een beetje moeten reserveren.

Toch staat nu definitief vast dat we niet met een mobilhome gaan. Er zijn toch een paar flinke nadelen. Als je ergens bv drie dagen verblijft, moet je steeds je hebben en houden terug inladen en met alles vertrekken om een uitstapje te maken. Je bent steeds gebonden aan campings want je mag niet wildparkeren. Verschillende wegen kan je met een mobilhome niet berijden. Voor de campings moet je zowiezo al 20 euro stageld betalen en dan elec, water etc nog. Enfin, als je dan weet dat je met 4 slaapt in een motelkamer en die 80 dollar kost, haal je er zeker geen profijt uit.
Verder verbruikt zo een mobilhome tussen de 30 en 45 liter per 100 km, afhankelijk van het model. Niet echt milieuvriendelijk. En last but not least : Cis vindt zo een mobilhome vreselijk en ik heb claustrofobie...
Enfin, het zal een mono volume worden.

Ondertussen heb ik een aantal sites doorgekregen met goedkope vluchten en motelletjes. Ik ga daar mijn licht eens opsteken om te zien of dat beter is dan via het reisburo.

Zondag, 31 december 2006

alles begint vorm aan te nemen

Gisteren heb ik van 12 u smiddags tot 7 u savonds mijn tijd achter de PC doorgebracht. Veel uren, maar daar is het vakantie voor :)
Het heeft me in ieder geval wat opgeleverd.

1. NY combineren met de westkust is goed te doen, meer binnen drie weken, vluchten in, is dat wel hush hush. Dus hebben we besloten NY te laten vallen en dat eventueel later ooit als citytrip te doen.

2. Er zijn grote verschillen qua service op het vliegtuig. De goedkoopste vluchten bieden eten tegen betaling, geen screen per zetel, zelfs niet per rij, gewoon niks. En met de kinderen 12 uur vliegen, dat lijkt me wel een screen waard :)

3. Er zijn grote verschillen voor vluchtprijzen. De ene site tegen de andere kan een immens verschil maken. Maar de goedkoopste site voor LAX hoeft dan helemaal niet de goedkoopste site voor San Francisco te zijn. Daarbij komt dat je moet kijken met welke maatschappij je vliegt.
Enfin, via via heb ik een site te pakken gekregen die echt bodemprijs zijn. Voor de surfers die hier terecht komen : www.itasoftware.com Het is een site van een my die software voor vliegtuigen ontwikkelen en ook voordelige vluchten aanbieden. Je krijgt een overzicht van alle vluchten, met alle maatschappijen, en de bodemprijzen.
Voor ons kwam dat toch 400 euro goedkoper uit.
Alleen is dat niet rechtstreeks boekbaar en dienen we een reisburo te zoeken die dat voor ons wil boeken. Ik ehb gemaild naar Tioga in Holland en naar Jetair hier met de vraag of ze dat doen. Ik ben eens curieus.
Wij hebben er expliciet Swiss Air uitgekozen omdat die naar wij lezen de beste service aanbieden en ook per zetel een screen hebben met 35 kanalen en 10 games.
De pitch is in alle vliegtuigen hetzelfde en tot mijn grote spijt hetzelfde als in charters nl 82 beenruimte en 18 zetelbreedte.
Ik zal daartegen nog wel wat versmallen zekers :)

3. Je kan op de site van jetair behoorlijk wat hotelletjes vinden en die opzoeken op internet. Vaak kom je dan op hun eigen homepage terecht, waar het wel eens goedkoper kan zijn.
Nu, negentig percent van de hotels heeft kamers met twee king size bedden. Je kan dus met 4 in één kamer slapen voor de prijs van twee.
Nu en dan zullen we er dan wel twee kamers tussenboeken zegt mijnen vent :)

4. Massas info en tips vindt je op het forum over Amerika. Der zitten veel Hollanders op dus die hebben alles al voor je uitgezocht op zn Hollands :)

Nu nog wachten op antwoord van de maatschappijen en de speciale acties Amerika die er deze komende week zijn. Enfin, tegen einde van de week zou het geboekt moeten zijn.
Cis laat mij maar stillekes uren surfen. die weet da ik dan met de beste, meest volledige en goedkoopste voor zijn klasse, oplossing kom.
Veer Hollanders logeren in motelletjes, genre de kamers in de thrillers in Amerika. Recht met je kamerdeur buiten en de auto voor de deur. Lijt me leuk om eens mee te maken, maar ik zie me geen 21 dagen in motelletjes doorbrengen. Er mag al wel eens een luxe hotel tussen zitten. Vooral in Vegas vindt je luxe die ongelooflijk is. Per hotel zeventien restaurants, massas kitch, zwembaden buiten en binnen,spa, vanalles. Maar das daar goedkoop om veel mensen te lokken die komen gokken. Als je veel gegokt hebt kan je daar soms zelfs gratis logeren.
Zo een superdeluxe meest lichtjes gevend hotel wil ik er ook wel eens tussen. :)
Zie maar op www.venetian.com

Voor oudjaar zijn dat toch goede voornemens zou ik zeggen :)
Aan iedereen die dit leest dan ook de spirit om te doen waar ge goesting in hebt :)

Vrijdag, 5 januari 2007

Bijna een einde aan de zoektocht

Deze morgen kon ik niet slapen, om zes uur was ik wakker en het zandmanneke kwam ni meer...
Tegen acht uur ben ik dan opgestaan, kon ik ineens naar Joker bellen om te horen naar de vroegboekacties die dan binnenkwamen. Wa denkte ... geen telefonische informatie. Da dacht ik al, gezien de promotie daarvoor. Allee, ikke onder de douche, ondertussen was de Cis wakker en ging m mee. Wij overal cash gaan ophalen, want een lijnvlucht moette ineens betalen. Wij kwamen er om kwart voor 11 aan. Een madam van Oostduinkerke zat er al van kwart na acht en zat er nog om 11.15. Drie volle uren heeft ze gewacht, maar ze heeft een goei tarief gehad voor Kaapstad, dus het was de moeite om te komen. Wij kregen ongeveer dezelfde aanbiedingen als op het internet, omdat de meeste acties niet in het hoogseizoen zijn. Voor Los Angeles kregen we wel een goede prijs. Vlucht met united, tussenstop in Washington.
Ik heb liever een tussenstop in Amerika zelf. Als je van Bru naar Lo vliegt, heb je ook een tussenstop, maar daarna zit je wel 12 u in het vliegtuig.
Nu vlieg je ongeveer 7 uur en dan nog eens 5.
Enfin, hoewel we eerst op San Francisco wilden vliegen, hebben we toch een optie genomen op deze vlucht.
Van daaruit verder naar Jetair in Oostende. Zij hadden ene vlucht met SN, maar uitgevoerd door American airlines en die ziet Cis niet zitten omdat er geen eten en geen screen is. Moeilijke mensen he :) Maar we zoeken tot het met onze zin is he.
Bij jetair komen maandag as nieuwe prijzen van vluchten binnen aan gereduceerd tarief. Dus houden we onze optie tot maandag en om 9 uur ga ik naar Jetair, vlak achter den hoek van het Serruys. Als er niks speciaals bijzit, zal het LA met united zijn, maar dan van 9/7 tot en met 30/7.
Al bij al waren we rond kwart voor drie thuis en zaten de kids nog in hun pyjama tv te zien. Het was nog vakantie en pyjamadag zeiden ze:)

Nu is de boeking heel dichtbij. Normaal de maandag wordt er beslist en geboekt.
Ondertussen belde er ene voor ons huis. Cis zei al dak maar een goeie annuleringsverzekering moet pakken, want da we in juli wel eens aan het verhuizen konden zijn :)
Waarop ik zei : juli binnen drie jaar ja :)

Hij heeft de nodige zorgen op het werk. Een verantwoordelijke die al 25 jaar bij hun werkt, kan niet samenwerken met collegas. Hiervoor was dat geen probleem, maar
nu alles uitbreid, is samenwerking wel nodig. De nieuwe aangeworvenen gaan weg voor hem. Er zal dus iets moeten gebeuren met de nieuwe aanwervingen in het vooruitzicht....
Je kan al raden wat.... Hij mag het hebben.

Sacha staat hier klaar op weekend met de scouts te vertrekken. Dik tegen zn goesting, want sociaal is m ni de laatste tijd. Ik ehb al gezegd dak m ga inschrijven voor the beauty en the nerd :)

Maandag meer....en een goei weekend

Woensdag, 10 januari 2007

De reis ligt vast

Het is zover. De tiketten zijn geboekt!!!
Maandag om 9 uur naar het reisburo om te boeken. Konden ze toch niet in de computer zekers. Dedju./ Allee ze gingen bellen als het in orde was. Later kwam ik er voorbij onderweg naar mn buro en ben ik er binnengesprongen en ze had just de eerste vluchten uitgeprint.
Na wat zoeken is het de vlucht van Brussel naar Londen en van Londen naar LA geworden, met united. Dus voor Sacha en Senne, met de hoofdschermpjes. Dat kan je van elk type vliegtuig trouwens vinden op www.seatguru.com
Nu, die hoofdschermpjes weerhouden je er niet van gekaapt te worden zenne:) Klinkt united jullie niet bekend? :-)
De terugvlucht is van LA naar Washington en dan naar Brussel.
Heen vliegen we met een boeing 767 met een seat verdeling van 2-3-2. Hoe we dan juist gaan zitten, da weet ik nog niet. Je hebt een personal videoscreen met 9 channels en een airshow.
Er zijn 68 zitjes in economy en 69 in economy plus. Niet zo erg groot dus. Economy plus is meer beenruimte, maar kostte voor ons ook 1500 euro extra. Dan maar wat rondlopen :)
Als we terugvliegen zijn de vijf uren tot in Washington met een boeing 777. Een binnenlands vlucht met een 228 zitjes, alleen al in economy.Deze heeft een rijscherm met films.

De vlucht tussen Washington en Brussel is terug met een boeing 767.

We zullen dus telkens een vluchtduur hebben van bijna 13 uur met de eerste keer een vlakbije tussenstop van drie uur en de laatste keer bijna halfweg eentje van twee uur.

Nu, in Brussel kosten de autostandplaatsen enorm veel geld. Het zou 289 euro kosten om onze auto daar 3 weken te laten parkeren. Als er iemand goesting heeft om een tripje naar Brussel te maken? :)

Dinsdag mocht ik de tiketten gaan afhalen, maar ik ben zwaar ziek geworden. Dit is de eerste dag dat ik terug aan het scherm kan komen, maar om met den auto te rijden ben ik nog niet echt bekwaam. Dus de tiketten zullen nog wat moeten wachten.

Zondag, 14 januari 2007

het begin van de zoektocht

Tussendoor wordt er (vooral door mij) al duchtig gesurft en kom je de meest gekke dingen en tips tegen. Ik krijg meer en meer zin om er naar toe te gaan. Ben wel eens curieus naar de zo verguisde 'American lifestile', of die er in realiteit ook zo is.
Naar wat ik lees op de Amerikaanse sites is dat een deel van die cliches wel kloppen, maar allemaal sterk overdreven zijn. Zo zouden er daar helemaal niet meer dikke mensen zijn dan hier. Alleen, diegenen die dik zijn, zijn dikwijls veel extremer dik dan hier. Je hebt er meer excessen.
We zullen zien of dit klopt.
Per persoon mogen we 64 kilo bagage meenemen, met een maximum van 32 kg per koffer.
Dat worden een paar lege koffers om alle leuke gadgets mee te nemen :)
Zo lees ik dat de casinos in Las Vegas maar één maal met dezelfde kaarten spelen. Die éénmaal gebruikte kaarten worden dan verkocht in omliggende winkeltjes. Zo kan je van elk casino de bijpassende kaarten kopen :)
De obligate autoplaten per staat zijn ook getipt. En die van route 66 natuurlijk.
Verder lees ik dat je als je aankomt best onmiddellijk een goeie koelbox koopt en die elke dag in het hotel voldoet met ijs om je eten en drinken in te bewaren. Ijs is overal gratis te verkrijgen en met 45 graden is dat geen luxe.
Stillekesaan moet ik beginnen met op te schrijven wat en hoe er nog moet gebeuren, want het lijkt nog heel ver weg, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo.
We zullen volgende week eens beginnen met pasfotos te laten nemen voor onze digitale reispas die we moeten hebben. En we moeten heel concreet de weg beginnen uitstippelen, zodat we in de meest toeristische gebieden toch een motel of hotel kunnen voorboeken.
Dit weekend is ons Fieneke gesteriliseerd en ze heeft er serieus last van. We blijven daarom veel thuis en da geeft veel surftijd :)
Volgend weekend wordt het een weekendje Antwerpen. Hopelijk is daartegen mijn sinusitus helemaal verdwenen want dat is nu verre van het geval.

O ja, Cis is met ene lumlineus idee gekomen voor het vervoer naar de luchthaven. Onze dogsitters(Rob en Chris) die hun vakantie bij ons doorbrengen als we weg zijn, kunnen misschien smorgens al komen en ons wegdoen. Staat de auto ineens terug voor de deur.
Chris zit nu in Senegal, maar ik zal het haar volgende week direct vragen. Ik ben haar emailadres in Senegal verloren dus, Chris,bij deze, sorry dak genen mail gestuurd heb!!!

Woensdag, 24 januari 2007

Eerste concrete planning.

Vorig weekend hebben Cis en ik een weekendje Antwerpen gedaan. De moment om nog eens langs de fnac te gaan. Daar was ni echt veel spectaculairs te ontdekken. Maar een tijdje later kwamen we voorbij het jet air reisburo en zag ik dat er boven een speciale afdeling van de standaard was met enkel reisliteratuur.
Daar heb ik een paar kaarten gevonden die me ene goei zicht geven op de afstanden, ligging, bewonersaantal, hoogtes,welk soort wegen (interstates en highways).
Zondagavond, terug thuis, hebben we dan een mogelijke simulatie gedaan. Resultaat : de drie weken zullen we nodig hebben. :)
Voorlopig plan ik als volgt :
In februari de digitale reispassen in orde brengen. Fotos laten trekken, reispas aanvragen en blijkbaar is dat met een chip, vereist in USA.
In maart ga ik dan uitkijken naar de beste huurauto voor ons.
Vanaf april begin ik te kijken naar hotels of motels in de toeristische gebieden. Sommige moet je op voorhand boeken.
Mei- juni naar de bank om de visa limieten te laten verhogen, want daar betalen ze alles met visa. In veel tankstations kan je niet meer cash betalen, enkel visa.
En ondertussen komt er nog wel wat routeplannerswerk bij te pas.
We moeten op voorhand toch ongeveer weten waar we terecht kunnen.

Zaterdag, 27 januari 2007

hasselt indoor

Vandaag voor Senne zijn verjaardag met zes kindjes naar Hasselt indoor. We zijn smorgens vertrokken en hadden gepland om 19 u terug te zijn.( het is 20 u geworden)
In de hoop dat ze zich goed amuseerden, had ik al mijn boeken en twee landkaarten meegenomen om de voorlopig geplande route nog eens te overlopen.
Ik heb mij daar aan een tafel geinstalleerd met mn bagage :) De kinderen waren weg en Cis was aan het werk daar.
Ik heb mij toch een paar uur gerust kunnen bezighouden met mn kaarten. De kinderen hebben we behalve bij het eten, niet gezien.
De vorige dagen had ik een voorlopige route uitgestippeld :
Los Angeles - Palm Springs voor 2 nachten- Prescott-Tusayan-Grand Canyon-Las Vegas voor 2 nachten-Death Valley voor 2 nachten-Yosemite national park voor 2 nachten-San Francisco voor drie nachten en dan de overschot voor de kustweg terug naar LA, met als voorkeur, Santa Cruz, Santa Barbara en Monterey.
Maar vandaag heb ik geleerd dat Palm Springs, Prescott, en Death Valley echt wel de heetste plekken op aarde zijn in de zomer. Vijftig graden wordt daar gehaald.
Voor Death Valley hebben we dat dan wel over, maar voor Palm Springs en Prescott is me dat toch wel ruim warm.
Een andere weg is langs de ghosttowns, route 66. Deze wil ik ook wel doen.
Voorlopig ligt de voorkeur bij route 66, welke ik zowiezo zeker wou doen(een stukje ervan tenminste, anders komen we in Chicago uit :) )
Enfin, we zitten niet voor niks in Nevada. Maar hier en daar pikken we er toch ook het geberge uit.
cis wees me erop dat ik met honderden kilometers goochel alsof het niks is, maar de route die wij volgen, daar kan Belgie vele keren in. En heel veel keren. Mmm, misschien toch wel eens bewuster van zijn :)

Nu moet ik via de routeplanner de juiste afstanden, en vooral rijtijd zoeken. Via route 66 duurt dezelfde weg veel langer als via de interstates.

Werk voor de volgende dagen :)
Trotter is echt wel een superhandig boek. Niet te missen, in combinatie met de reiservaringen op het internet, en niet te vergeten het forum.
De reis naar Noorwegen heb ik ook zo ingevuld, en zonder stoefen :) , we hadden de beste regios en de beste accomodaties. Cis laat mij dus maar doen en ik zaag wel eens dattem ook wa moet zoeken. Maar hij is er gerust is zegtem. (dan moet m ok niks opzoeken :) )

Donderdag, 1 februari 2007

Vluchten

Gisteren ene mailtje gehad van het reisburo met de mededeling dat onze vluchturen EN vlucht gewijzigd zijn. Nu vertrekken we al om 8.45 ipv 11.25 en we arriveren om 19.15 ipv 16.15.
We zijn dus wel veel langer onderweg.
Reden hiervoor blijkt dat de non stop vlucht van Londen naar LA niet haalbaar bleek qua tijd, omdat er blijkbaar tussenin ene paspoortcontrole in Chicago zou zijn. En de tijd voor deze paspoortcontrole was te kort.
Maw we doen nu een lange tussenstop in Chicago. Al bij al een verlengde reistijd met bijna zes uur. Dat is de moeite!!!!
Nadeel is dat we al om 6.45 u in de luchthaven moeten zijn, dik twee uur van hier rijden en dan nog op tijd opstaan. Om vier uur uit de veren dus. Brrr. Misschien overwegen om in Brussel te overnachten. (maar Cis ziet dat niet zitten)
Het is in ieder geval een probleem om ginder te geraken. Maar ach, daartegen veranderen de uren misschien nog eens :)
De prijzen van de hotels in Las Vegas zijn opgevraagd en kunnen elk moment doorgemaild worden vanuit jet air Oostende.

Donderdag, 8 februari 2007

Op zoek naar een hotel in Las Vegas.

Er zijn massas sites waarop je hotels kan boeken. Als je die allemaal uitpluist, zoals ik, dan ben je heeeeeel lang bezig :)
Enfin, uiteindelijk heb ik (voorlopig dan toch) een keuze gemaakt. Het is voorlopig omdat ik nog niet kon reserveren. Ik kom de stomste dingen tegen, maar mijn visa kaart vervalt 06/07 en ons verblijf is pas in juli. Dat betekent dat de visa kaart vervallen is tegen dat we ginder zijn. Ik moet dus nu een nieuwe aanvragen, met een langere vervaldatum. De mijne is in de bank binnengedaan en nu moet ik een dag of tien wachten op mijn nieuwe. Zo komda altijd weer wa tegen :)
Enfin, het hotel is vermoedelijk het flamingo hotel, vlak in het midden van de strip. De meest ideale ligging dus. En een landschapszwembad om af te koelen in die 45 graden. Het hotel zou iets ouder zijn qua kamerinrichting, maar zou dan weer het beste zwembad, buffet en ligging hebben. Der is altijd wel iets :)
We wisselen af : met vier op een kamer en twee aparte kamers. We hadden de voorkeur voor twee aparte kamers in Las Vegas. Ik heb wel bedacht dat in een hotel met 4000 kamers, het wel eens zou kunnen zijn dat wij op kamer 6 liggen en Senne en Sacha in kamer 3684. :)
Ik ga het al op mail zetten en bij de opmerkingen tijdens de reservatie ook vermelden. Dat we toch op zn minst in elkaars buurt liggen.

Zaterdag, 17 februari 2007

De eerste boekingen zijn gebeurd

Het is zover : de eerste hotelboekingen zijn gebeurd.

We zijn begonnen met de grand canyon. Die kon ik nog met mijn oude visa kaart regelen.
We hebben gekozen voor een nachtje in de canyon te slapen. Hebben we toch eens in een nationaal park geslapen. Veel keuze heb je daar niet. Er zijn maar 7 hotels, waarvan sommige al volboekt waren, sommige strontduur zijn en andere dan weer geen goede revieuws hadden.
De beste verhouding revieuw/prijs/ligging is de maswik lodge. Hier vind ik niet direct een site van. Info vind je op www.xanterra.com .

Het volgende hotel is in Yosemite national park. Mijn favoriet, volgens wat ik kan lezen een prachtig park. Het is dan ook een onderdeel van de sierra nevada. In yosemite NP zelf is alles al volboekt. Wil je daar een plek naar je zin , moet je er op zn minst een jaar op voorhand bijzijn. Het enige dat nog beschikbaar is zijn tenten op een houten onderstel met een gemeenschappelijke douche. Alhoewel we al verschillende keren zo gecampeerd hebben zag ik dat nu niet zitten. Vooral de boodschap dat alle voedingsmiddelen in stalen kisten met een hangslot moeten wegens de beren, was niet direct geruststellend :)
We hebben dan gereserveerd in El Portal. Juist buiten Yosemite met goede revieuws.
Meer info op http://www.nationalparkreservations.com/yosemite_cedar.htm
Daar blijven we drie nachten in een junior suite met keuken, tweepersoonsdouche :), bubbelbad,
en de nodige resortluxe.
Volgende boeking was in Las Vegas. Dit is de leukste. Tegen prijzen van een gewoon hotel kan je hier logeren in de meest luxueuze toestanden. Wij zijn er dan ook voor gegaan en hebben een hotel op de strip zelf (hoofdstraat, vgl met de dijk aan zee) gekozen. Als ge dan toch gaat, moet je het maar tegoei doen. Er zijn 4000 kamers en we hopen dat de kamer van Sacha en Senne niet aan de andere kant ligt. Maar dat zal onderhandelen aan de receptie worden. Ik heb de conventies nagekeken en er is er geen in Luxor die dag, dus normaal zal alles niet volzet zijn.
Ons fantastische hotel vind je op www.luxor.com.
Allen daarheen :)

Nu moet de rest nog opgevuld worden met motelletjes.
Aan de laatste week moet ik nog beginnen. Ik heb er zelfs nog niets van opgezocht. En de in februari geplande reispassen zijn ook nog niet geregeld:)

Zaterdag, 24 februari 2007

Een echte Amerikaanse Chevrolet

Vandaag een grote stap verder.
Cis heeft zijn ei gelegd en in plaats van een mini van (toch nog voor 7 personen) wordt het een luxury SUV . Betekent zoveel als ene grote 4x4 met alles erop en aan.
Vermoedelijk zal het een chevrolet Tahoe zijn. Das zowat de grootste die er is.
De foto ervan vindt je op www.chevrolet.com/tahoe

We hebben m bestelt bij usareisen.de. Dat is ene duits reisburo gespecialiseerd in Amerika.
Veel hotels etc zijn daar een stuk goedkoper.
Zo ook onze SUV. Scheelde toch een 100 euro, en ze regelen toch alles online.

Bij deze zijn dus de vluchten(nog altijd geen ticketten) , autohuur en tot nu toe 4 nachten gereserveerd.

Ondetussen heb ik mij aangesloten bij Touring wegenhulp omdat zij naar mijn idee de beste reis- en bijstandsverzekering hebben. Met die lidkaart kunnen we ginder ook nog gratis maps en landkaarten krijgen in elk toeristenkantoor. Wel handig.

Nu is het verder zoeken naar de nodige motelletjes en hotels. Tot voor SF heb ik al wel verschillende dingen gevonden en zal het boeken snel gaan. Maar vanaf SF is het van nul beginnen en reviews lezen, want daar heb ik nog niks voor opgezocht.

Zondag, 25 februari 2007

weer een hotel :)

Vandaag weer een hotel geboekt.
Deze keer ook via de Duitse site USA reisen. Was dit keer tot 40 euro goedkoper voor ene nacht!!
Een foto op : http://marriott.com/hotels/travel/laxap-los-angeles-airport-marriott/

We komen normaal savonds aan en slapen just en vertrekken terug. Maar de reviews schrijven over heerlijke zachte bedden. Daarom dit maar gekozen.

Zondag, 4 maart

Vandaag een vruchtbare dag!!!

Deze morgen zijn we met de Tibetaanse club gaan wandelen van Wenduine naar Blankenberge en terug. We waren met veel honden en trokken duidelijk de aandacht!!
Twee zusjes van Flo en de moeder waren er ook. Ze gingen allemaal naar de hondenschool en dat was duidelijk te merken. Flo luistert ook wel, maar der is toch wel een serieus verschil. Het overwegen waard om toch ook te gaan. De dichtsbijzijnde fatsoenlijke school is in Leffinge, toch een dik kwartier rijden , en ze is op zaterdagnamiddag om half drie. Ongelukkig uur !!!
Nu, hopelijk is Flo snel de puppyklas ontgroeid en kan ik in een andere groep op een ander uur.
Ondertussen is Cis ook volledig gecharmeerd door de Tibetanen en overweegt om na de Gust toch ook zo'n ras te nemen. :)
We staan op de site!! Neem de link van samsarajina, en ge ziet mn dik gat :)

Deze avond, na een vermoeiende wandeling , wat geinternet en jaja, ik heb een hotel gevonden!!!
Uren surfen om een hotel te zoeken dat betaalaar is en twee aparte slpk heeft (bij voorkeur)
Als ge er dan een vindt, blijkt dat in een slechte , onveilige buurt te liggen, ofwel is het niet te betalen, ...
Ik was weer eens op het forum aan het kijken en daar stond een goeie tip over een hotelletje dicht bij de golden gate bridge en Fishermans warf. Ideaal gelegen in ene rustige buurt.
De link stond erbij en het sprak ons direct aan.

Cis de telefoon gepakt en naar Amerika gebeld om meer info.
Dan per mail de juiste prijs gevraagd, voor de family room en voor drie nachten in SF !!
Tien minuten later al antwoord. Nog effe overlopen met Cis : aparte slpk, gratis parkeren,een ijskast,rustige buurt, vlakbij restaurants en ontbijttoestanden...

Terug de telefoon gepakt om te reserveren en de VISA card nummers door te geven. Want zolang er geen encryptie is geven we dat niet door per mail.
Via sites met encryptie is dat geen probleem. Wij betalen al verschillende jaren via internet. Nog nooit problemen gehad en nog nooit gehoord van iemand die zn geld kwijt was. Hout vasthouden :)

Enfin, mijn dag is goed : www.marinamotel.com

Een gezellig hotelletje in bommas stijl. Cis zijn voorkeur, want die heeft effe genoeg van businesshotels.
Hierbij zijn nu 10 nachten van de 20 gereserveerd. En alle tien met volle contentement :)

Toen we gisteren in de mediamarkt waren hebben we ineens twee tussenstekkers voor Amerika gekocht.

Maandag, 5 maart 2007

Schitterend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vandaag een dagje thuis wegens 'niet goed'.
Na de middag was mn hoofdpijn en misselijkheid al een heel stuk beter en kon ik aan het scherm zitten.
Het lag me al een tijdje op de maag dat ik voor vier van de zes vluchten stoelen heb kunnen reserveren. 25A,25B en 26A,26B .
We zitten dan achter elkaar , aan het raampje en aan het gangpad. (behalve voor de vlucht waar ook een 25C is. Dan zit er een vreemde persoon nog naast.
Enfin, de vlucht van Chicago naar Los Angeles en van Los Angeles naar Washington was gereserveerd. Via de site van de maatschappij kan dat als je je hebt ingeschreven in de miles club. (heb ik dan maar gedaan)
Maar voor de twee langste vluchten(8 u elk) waren nog maar vijf plaatsen vrij en heel slecht verdeeld. Er zou altijd wel iemand zijn die een heel stuk verder zou zitten.
Ik heb mn stoute schoenen aangetrokken en gemaild naar www.united.com .
Geloof het of niet, binnen het uur had ik een reply waarin ze meedeelden dat ze stoelen voor ons geblocked hadden. Twee maal per twee, achter alkaar en aan het raam en gangpad!!!!!!
Ik heb geantwoord met een dikke bedankt. Als dat geen service is!!
Als je in totaal 18 u en 30 minuten onderweg bent, is dat wel belangrijk.

Vrijdag, 23 maart 2007

Vandaag vol goede moed naar de bevolking voor de reispassen. Ik had alle identiteitskaarten verzameld en zocht mijn weg in het nieuwe megalomane gebouw in Koksijde. Uiteindelijk vond ik snel waar ik moest wezen. Alleen had ik de procedure niet zo goed begrepen.
1. Iedereen moest persoonlijk komen.
2. Cis en ik hadden een paspoort van destijds in Marokko. Ook al waren die vervallen in 98, die moesten meegebracht worden. Nu, ik wist niet da ge die moest bijhouden, dus met de verhuis heb ik die weggekieperd. Enfin, ik moet die aangeven als verloren bij de politie.
Allee, ikke naar de politie om aangifte te doen. Die flik deed zn best, maar had duidelijk geen affiniteit met PC's. Ik heb een drie kwartier moeten wachten voor twee papiertjes. Nu, twas nen hele vriendelijke, dus het is m vergeven :)

Enfin, ondertussen was de bevolking dicht en ben ik maar terug naar huis gegaan. Ondertussen begin ik serieus te twijfelen of da ni voor Tunesie was ipv Marokko, en dan staan de Sacha en Senne der ok in. Bij mn volgende poging zal ik het wel merken.
Deze avond ga ik een restaurantje doen in Gent met enkele medecollegas beschut wonen uit Gent en Brussel. Als ik morgen op tijd in mn bed ben, ga ik morgenvoormiddag nog.
Cis zal dan later eens moeten gaan, want om 7 uur is hij weeral weg naar de Ardennen.

pukkels en mottig haar
Allee, ik zit er al weken over te zagen dat we pasfotos moeten laten trekken en ja, vandaag zijn ze der. Met Sacha en Senne naar de fotograaf, mezelf ineens laten trekken, jaja, met pukkels en mottig haar.Cis opgebeld (was weer aan het werk) en gezegd dattem fotos moest hebben want dat hij anders ni mee kon. Dat had effect, want hij heeft zijn speeltuin effe achtergelaten om naar de fotograaf in De Panne te gaan.We hebben dus allemaal fotos. Woensdag ben ik thuis en zal ik eens naar het gemeentehuis gaan en er werk van gaan maken.Vandaag heb ik een hotelleke in Sedona op zicht. Morgen nog eens goed bekijken en vergelijken en dan zullen we da waarschijnlijk wel boeken, want het is een villaatje met twee slaapkamers . Doen dus.Van veschillende mensen heb ik de laatste tijd al positieve reacties gekregen over Amerika. Blijkbaar hou je er van, of vind je het verschrikkelijk. Het roept blijkbaar gemengde gevoelens op. Nu, de mensen die er geweest zijn spreken over prachtige natuur, nationale parken, zalige steden, relaxte sfeer, ....Maar ook over de slechte eetcultuur : hamburgers, smorgens pannekoeken...Ik zal toch echt nog een paar kilo moeten afvallen, want blijkbaar is alles daar echt wel enorm.Met deze wijze woorden sluit ik af :)

Woensdag, 28 maart 2007

alles aangevraagd

Allee, weer vol goede moed nog eens naar het gemeentehuis. En wonder boven wonder, alles verliep vlot. Tis te zeggen, er waren geen problemen buiten dat de ambtenaar : 'effe ging babbelen met een collega' , zijn stempel niet vond , weer effe ging babbelen met een collega, geen copy voor mij aangemaakt had, Senne zijn pasje niet lukte...
Zelfs Sacha merkte op : dat is hier toch genen service he. Ik heb dan maar effe het verschil tussen een ambtenaar en werknemer in de prive uitgelegd :)

Enfin, binnen een dag of tien zouden onze paspoorten moeten klaar zijn. Ze gaan ons niet meer verwittigen, we moeten er maar om komen. Ben es curieus.

In de apotheek heb ik ineens al touristil gekocht. Drie doosjes van 12. Met 36 pillekes denk ik dat we wel zullen toekomen. Per reis heen of terug, zijn het er toch al vier per man of zo. Zestien maal twee geeft 32. Dus die drie doosjes zal ik wel nodig hebben. Beter voorkomen dan genezen :)
Ik word er lyrisch van :)

Tot een dezer ,

Dinsdag, 3 april 2007

kleine dingeskes

De laatste dagen ben ik begonnen met het zoeken aan de kust. Nu, simpel is da ni, want alle beachboys :) gaan blijkbaar naar daar. :)
Vandaag en morgen zijn de Sacha zijn beste vrienden van vroeger in Herentals op bezoek. Ze blijven slapen en ik ben eens curieus of hun bezoek invloed gaat hebben op zijn welles of nietes verhuizen. Nu, twee van die (een tweeling ;) ) zijn al een paar keer in Amerika geweest. Zij hebben death valley gedaan, ook in de zomer. Het was toen meer dan 50 graden. Ze mochten maar heel effe stilstaan met de auto of de banden plakten aan het gesmolten asfalt. Dorien vond het niet echt te doen, die hitte. Sebiet aan tafel zal ik ze eens verder uitvragen :)

Vrijdag mogen we ons visum gana halen en ik maak me een beetje ongerust over de vermelding die die onozele ambtanaar gemaakt heeft. Er staat nl : beperkingen :
en die vent heeft daarachter alle landen ingevuld terwijl ge daar volgens mij enkel iets moet invullen als ge bepaalde landen ni binnenmoogt. Iemand anders heeft Cis zijn visum gedaan, dus ik ben eens curieus wat daar opstaat.

Zondag, 15 april 2007

allee, das al in orde

Alles heeft effe stilgelegen. We zijn een weekje naar de ardennen geweest en voor de komende weken staat er al meer dan genoeg op het programma. Tijd om al mijn andere dingen te organiseren :) Sebiet kom ik nog tijd te kort.

De visa zijn alvast in orde. Ik heb ze alle vier hier liggen. En we hebben dan ook maar het internationale rijbewijs aangevraagd. We mochten die vorige week al gaan afhalen, maar toen waren we in de ardennen. Da zal iets voor de woensdag zijn dan.

Zaterdag, 21 april 2007

Al die administratie

Deze voormiddag voor ik ging werken(weeral overuren ja) , ben ik de rest van de administratie gaan afhandelen.
Eerst naar het gemeentehuis voor het internationale rijbewijs. Ik had Cis zijn europees rijbewijs niet bij, dus ik zou da nieuw wel ni meekrijgen dachtik. Ja watte seg.
Blijkt da gewone rijbewijs da we hebben een Europees te zijn, en een internationaal vervangt dat niet. Ge blijft dus uw gewoon rijbewijs hebben en ge krijgt nen halven boek met uwe foto derop en da is het rijbewijs voor landen buiten Europa. Das drie jaar geldig , in dikker karton en drie portemonnees groot. Ik leer nog elke dag bij :)
Na het gemeentehuis verder naar de Fortis waar we een rekening geopend hebben met een nieuwe visa kaart en een mastercard. Al die brol regelen en overal handtekeningen zetten.
Enfin, da is normaal allemaal geregeld.
Visum, rijbewijs, visa,attest van de specialist met de medicatie op, oogartsbriefje met sterkte glazen, reisverzekering voor USA (met grotere dekking wagens alle schadeclaims ginder) ,hotelreserveringen en visa uitreksels.
Ik denk da al mn papierwerk zo goed als achter de rug is.

Nu heb ik nog de kuststreek te verdelen.

Wat onze reisroute is (definitief )

Maandag 9/7 Aankomst in Los Angeles rond 19 u plaatselijke tijd (8u verschil)
Ophalen huurauto en overnachting in Mariott Lax Hotel.(1 kamer)

Dinsdag 10/7 Waarschijnlijk heel vroeg wakker. Naar tschijnt ben je rond 5 a 6 u al op de
been. Naar de winkel om een koelbox, blikjes, koeken, waspoeder,....
Vertrek naar Palm Springs een 180 km verderop. Das midden in de
woestijn dus de dag zal ana het zwembad liggen zijn met in de avond een
outlet(winkel met massas merkkleding aan dumpprijzen ivg met hier.
Overnachten in hotel Best Western Inn. Twee kamers.

Woensdag 11/7 Een lange rijdag. Door het nationaal park Josha Tree verder naar Sedona
(570 km) . Derze rit loopt door de woestijn met naar tschijnt een totale
leegte , zand en asfalt.
Savonds laat in Sedona overnachten in Village lodge (met ap slpk)

Donderdag 12/7 Volle dag in Sedona (bezoek Tunizoom NP(indianen) en Jerome
en verder wandelen aan de red rocks. Weer overnachten in Village lodge.

Vrijdag 13/7 Naar Grand Canyon (170 km). Rond de middag helicoptervlucht over de
grand canyon met ons 4. Als we daar dan toch zijn.
Trail wandelen van de grand canyon en overnachten op de south rim van
de canyon zelf. (maswick lodge)(1 kamer)

Zaterdag 14/7 Van Grand canyon naar Williams (150 km). Een oud route 66 stadje.
Winkelen in Flagstaff, evt bezoek meteorietkrater, eten in een echt route66
restaurantje in Williams. Overnachting zien we ter plaatse.

Zondag 15/7 Van Williams naar Las Vegas.(310 km)
Zwembadhangen en savonds flaneren op de strip. Een beetje flaneren want
bij 45 graden is het ni zo gemakkelijk om er appetijtelijk te blijven uitzien.
Overnachten in hotel Luxor(2 kamers)

Maandag 16/7 Las Vegas

Dinsdag 17/7 Van Las Vegas naar Independence. (300 km) Een hele dag rijden door
Deayh Valley met stops voor de highlights. Niet te lang want anders
smelten de banden :( Eten in een oase. Overnachting zien we ter plaatse.

Woensdag 18/7 Van Independence naar Yosemite. (400 km)
Op de 400 km doorkruisen we een woestijn, een skigebied en een wijn
vallei. Ongelooflijk. Om uiteindelijk t ebelanden waar we moeten zijn :
de Sierra Nevada. Hier overnachten we juist buiten het natuurpark
in Cedar Lodge met een aparte slpk., volledige keuken,TV, internet....

Donderdag 19/7 Wandelen in Yosemite plus goudzoeken, raften, zwemmen

Vrijdag 20/7 Wandelen in Yosemite

Zaterdag 21/7 Naar San Francisco. Overnachten in Marina Motel met 2 slpk.


Zondag 22/7 San Francisco met Lombard street, China town, en savonds een bezoek
aan Alcatraz. Overnachten Marina Motel.

Maandag 23/7 San Francisco met Fishermans wharf, golden gate bridge, golden
gate park, cable car.....

Dinsdag 24/7 Naar Santa Cruz. Kijken naar de knappe surfers, rijden van de 79mile
drive en savonds een bezoek aan de boardwalk (groot pretpark)
Overnachting nog te regelen.

Dan heb ik nog een gat tot zondag. Dat wordt opgevuld door de kust, maar ik weet nog niet goed
wat en hoe. Santa Barbara zal er zeker inzitten. Waarschijnlijk ook Monterey, Carmel en Big Sur. Zal allemaal wel bekend klinken. We komen dna ook dicht bij Neverland van Michael Jackson. We slagen Hollywood over, dus daar dan misschien eens kijken? :)

Allee, verdere info volgt nog.

Maandag, 23 april 2007

Naar waar?

Een dilemma

4 mei 2007

weeral een stappeke dichterbij

De volgende overnachting is geregeld.

Deze keer logeren we in een simpel motelletje. Op den duur hebben wij er alleen maar echte hotels uitgekozen. En ge zijt toch in Amerika om eens uwen auto voor uw kamerdeur te kunnen rijden he :)

We logeren in Monterey/Carmel in een motel6. www.motel6.com

We zullen daar pas savonds laat aankomen omdat we vertrekken vanuit San Francisco en gaan stoppen in Santa Cruz. We willen de schoon gevormde surfers zien en savonds gaan we naar een soort pretpark aan zee. Met de oudste houten rollercoaster naar tschijnt.

Vandaaruit naar Monterey waar we smorgens de wetekikjuist hoeveel mile drive gaan doen. Das een heel bekende route langs veel chique villas en prachtige zichten over zee.

Dan waarschijnlijk in één trek verder naar Santa Barbara. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Misschien is dat het laatste hotel, daar zijn we ook nog niet helemaal uit.

Logeren we nog aan de luchthaven of niet? We moeten al om drie u opstaan. Nemen we dan een hotel of blijven we op? We weten het nog niet. Ik ben nog volop bezig om op de fora te lezen. En binnenkort ga ik eens tegoei tijd nemen om deze site echt op punt te stellen. Hier kan je meer mee dan de vorige, daarom dak me verzet heb :)

16 mei 2007

Weer een klein stappeke

Verleden week had ik bij de bank dollars gereserveerd. Maandag ben ik ze gaan afhalen. Een koers van 1.33  .

Tis raar om zo  een pakske dollars in handen te hebben. :)

Later las ik op het forum dat het handig is om 1 dollar biljetten te hebben om 'tips' te geven. Alle sis daar namelijk zonder BTW en tips. Serveersters hun loon is meestal enkel de tips. Terwijl hier een fooi niet echt ingeburgerd is, wordt het daar bij alles van je verwacht. Het is effe een andere manier van denken.

Ik ben ondertussen ook overgestapt naar een andere blog. Ik vind deze mooier en met meer mogelijkheden. De links werken nog niet allemaal, ik ben er nog aan bezig.

Tot de volgende posting, want ik moet dringend nog een paar motellekes reserveren.

18 mei 2007

met de helicopter

Allee, vandaag de helicoptervlucht boven de grand canyon gereserveerd. Op het forum zei IEDEREEN dat je dat absoluut moet doen. Dat het een highlight van je vakantie is.

Allee, hij is gereserveerd op 14 juli met vertrek tussen 11.00 en 11.30. Het is een vlucht van een 40 a 50 minuten waarbij je een hoofdtelefoon krijgt met een uitleg tijdens je vlucht . Je kan kiezen uit 11 talen en wonder boven wonder is er ook 'dutch' bij.

Op Youtube staat er een live filmpje over diezelfde vlucht, van dezelfde firma op het web.Het is amateuristisch gemaakt en zoals altijd geeft het de realiteit niet echt weer, maar tis plezant om een idee te krijgen van wat je gaat te zien krijgen. De imperial tour is geboekt via het internet bij papillon tours. Voordeel is dat je kan cancelen tot 24 uur op voorhand zonder kosten. Voorspellen ze dus strontweer kunde nog altijd annuleren.

Cis wil perse die toer doen. Als ge daar zijt, dan moette het maar ineens tegoei doen. Sacha wilde dat ook doen. Voor Senne was het gelijk en ik wil het eigenlijk ook wel doen.

Reserveren kan je op www.papillon.com :)

Verder hab ik vandaag nog wa geregeld voor Chris.

Je weet wel, Chris Leys (heeey Chris :) ) komt met hare vent en twee kids drie weken in ons stulpje logeren en zorgen dan voor de honden en de kat. In ruil kunnen zij als de honden slapen effe op het strand gaan liggen :) Met de poetsvrouw is afgesproken wanneer ze komt en da ze nen keer extra komt vlak na wij de deur uitzijn, zodat Chris in een proper kot terecht komt. Allee, het was eigenlijk rap geregeld met het switchen van de dagen. Voor de niet-weters : Chris is een medestudente van op sociaal school en we hebben nog altijd contact. Het is ondertussen de derde keer dat ze komt logeren. Ze mag nog komen want ons huis is altijd properder erna :)

3 juni 2007

Deze week een mailtje gekregen van die van het reisburo met de mededeling dat ik voor de derde keer ticketten mag komen halen, want dat de uren weeral veranderd zijn. Ook op de fora zijn er klachten over de vele uurwijzigingen. Enfin, al ze nog eventjes doordoen(het wordt altijd later) moet de Rudi (van Cuypers) niet zo vroeg opstaan om ons weg te doen.

Vorige week heb ik de laatste nacht van de hele reis geboekt. De nacht voor we opstijgen. We moeten al wel om 1 uur snachts uit ons bed. Dus slapen zullen we niet doen, maar dan hebben we wel een kamer om een beetje te rusten. Rondhangen tot snachts is ook geen doen.

Vrijdag was ik bij de tandarts. Verschillende jaren geleden was zij in Noorwegen geweest en toen bleek dat wij dezelfde route gingen doen als zij destijds. Nu vroeg ze waar we op vakantie gingen en wat bleek? Zij ehbben twee jaar geleden zo goed als dezelfde route gedaan. Deze zomer gingen ze wegens verbouwingen niet op reis, maar volgende jaar ging ze naar Peru zei ze. Dus.... binnen een aantal jaren zit ik in Peru... :)

Ik hou ook de site van alcatraz in het oog. De reserveringen voor juli kunnen nog altijd niet door. Dat kan voor elke dag zijn. Ik wil de avondtour op 22/7, dus ik zal er direct moeten bij zijn, want die ticketten zijn zo de deur uit.

Nog een maandje en we zijn weg. Cis heeft nog enkele dagen Duitsland voor de boeg en zoals gewoonlijk zijn wekelijkse nacht in de Ardennen. De week voor we vertrekken heeft mijn collega verlof, dus het zal dan archidruk zijn. Er is nog een agressieopleiding, drie vergaderingen,mijn scanner in Ieper laten doen, het souper van de plaatsleijke ping pong,gaan eten met het werk,Cis is nog een weekendje van dienst, ik zen nog drie weken van dienst, den brent zijn verjaardagsfeestje, da van den Andries ook....

Ik ga stillekesaan al de spullen beginnen bij elkaar te zoeken en de eerste dingen inpakken. En ik wou nog afvallen :( idem dito voor de Cis...:(

Die illusie zal ik al maar opbergen zekers.

 

15 juni 2007

Allee, ik denk dat we zo goed als rond zijn. Het is nog maar vier weken. HELP, nog maar drie ontdek ik juist!!!

Oei, dan moet ik toch alles nog eens bekijken. Het meeste is wel gedaan denk ik. Ik heb nog ene to do lijstje, maar dat zie ik nog wel af te werken. We zijn met de Gust naar de kapper geweest. Is die nog eens goed gewassen en bijgeknipt. Heeft Chris er iets minder vuil van . Voor de Flo moet ik nog een oplossing zoeken. Die moet toch wel twee maal uitgebreid gekamd worden. En zij heeft een speciale manier van kammen nodig. Ik kan het zo niet laten, want dan zal ze moeten geschoren worden. Ze werpt nu haar wintervacht af. Zonder rui, dat is wol dat er in blijft en klitten vormt. Nog eens bekijken hoe we dat gaan doen.

Ik ben vandaag Senne gaan inschrijven in de speelveugel in Koksijde. Hiervoor ging hij altijd naar de speelplekke. Hij was daar heel gelukkig, maar ondertussen wordt hij er toch iets te oud voor. De speelveugel is enkel voor lagere school kinderen. Geen peuters en kleuters. Vorig jaar is hij er ook geweest en dat was heel goe meegevallen. Wel handig. Je schrijft m 1 maal in en je kan hem brengen wanneer je wil, zonder verwittigen. Koksijde heeft fantastische voorzieningen. Toch een groot voordeel van een kustgemeente. Als we moesten verhuizen is dat alleszins al iets dat we zullen missen!!

Ik ben een hele voorraad medicijnen gaan halen. Ik neem voor mij zeker driedubbele mee. in elke koffer een voorraad voor drie weken. Ik kan niet zonder. het zou wat geven anders. Ik heb ook nieuwe voorschriften bij. Ik ben dus voorbereid :)

De kat heeft 100 vlootjes eten staan. :) Hondeneten moet ik nog halen.

De dienstencheques zijn gekocht.

ik heb nog eens voor 1000 euro dollars besteld. Redelijk veel om cash mee te nemen, maar tja... Ik heb ineens voor 50 dollar aan 1 dollar biljetten besteld. Heb je nodig om 'tips' te geven , dat al begint bij aankomst op de luchthaven. :)

Senne is stapelgek van Catan (een awarded gezelschapsspel). Nu is er een kaartenversie voor twee personen, want normaal moet je het met minimum drie spelen. Dat ben ik vandeweek bij de Fun gaan halen. Kunnen we dat in het vliegtuig spelen. ook de reisyahtzee nemen we mee. Een degelijk spel. Niet te vergelijken met die lichte reistoestanden van MB die direct stuk zijn. En passant heb ik een boek van roald Dahl voor hem meegebracht. Daar is hij grote fan van.

Cis is zijn nieuwe credit card gaan afhalen. Ik heb mij beziggehouden met het zoeken van goeie restaurantjes via www.tripadvisor.com

Allerlei kleine dingetjes, maar ze moeten ook gedaan zijn he :)

Nu ben ik aan het wachten tot de data van na 15 juli vrijgegeven worden voor een bezoek aan Alcatraz. Je moet dat op voorhand reserveren. Nu zijn de data tot en met 15/7 beschikbaar. Elke dag een paar keer kijken, want de tickets zijn in no time uitverkocht.

Verder nieuws : ons Ciske V. heeft twee!! appartementen gekocht. HIP HIP HOERA !!! Na veel jaren van wikken en wegen ist gelukt. Binnenkort mee helpen verhuizen.

20 juni 2007

De ticketten voor Alcatraz konden eindelijk online gekocht worden. Dat is nodig want ter plaatse is meestal alles uitverkocht(in juli toch) en geraak je er niet meer binnen. Straf, want nl geraak je er gemakkelijk binnen, maar niet zo snel eruit :)

Enfin, 22/7 doen we da avondtoer. Op het forum lees je dat dit de beste toer is.

www.alcatrazcruises.com

Er zijn nog andere sites , maar dit is de officiele, de andere sites verbinden er meestal daguitstappen aan.

Nog negentien dagen en we vertrekken ! Op het werk is het degoutant lastig, dus het wordt tijd. Ocharme mijn collega :(

24 juni 2007

Vandaag weer wat gesurft op het AA forum http://www.allesamerika.nl/forum en deze keer gezocht achter 'welke spullen neem je mee vanuit Amerika . '

Sacha heeft er veel gevonden, gaande van Vans schoenen tot Dickies broeken en Eastpack schoolzakken. Ik heb de adressen van de outlet stores bekeken, en die van Palm sSprings lijkt ons de ideale. Het is ook in het begin van de vakantie, zijn we der gelijk van af. Ik vrees dat we veel te veel leuken en toffe dingen gaan zien. Ik heb me alvast voorgenomen om een lege koffer mee te nemen. Verder nemen we ook onze minder goeie T shirts mee en laten die ginder gewoon achter. Kunnen we die plaats invullen met nieuwe spullen.

Rudy van Anita doet ons midden in de nacht naar Brussel, zij heeft ook wel een paar tshirts van een of ander bekend merk nodig. Nu, we kunnen 46 kg per persoon meenemen. Alleen mogen we ni te veel over het toegelaten bedrag zitten, anders moeten we invoerrechten betalen.

Ik moet nog het kammen van Flo regelen en moet nog een railpas gaan kopen want we komen met de trein vanuit Zaventem terug.

Nog 14 dagen !!

3 juli 2007

Nog vijf dagen....

We hebben de eerste terroristische aanslagen weer achter de rug...en we zullen de gevolgen zeker voelen. Hopelijk blijft het nu rustig en kunnen we rustig Heathrow passeren.

Gisteren nog eens gebeld met de poetsvrouw om af te spreken. De schoolboeken van Sacha zijn op internet gezwierd om te verkopen. De zijne voor volgend jaar zijn al aangekocht. Ik heb in principe de hele maand augustus nog, maar dat moet uit mijn systeem zijn :)

Cis vertrekt morgen weeral voor een paar dagen. Donderdag is het persconferentie in de Huttenheugte van center parcs. Dan moet hij daar zijn.

Ikzelf heb de microben van de bewoners op het werk overgepakt. Niet goed, keelpijn, diaree. Mijn collega is in verlof. Maar ik verzet mn werkuren overdag naar savonds, dan ben ik beter dan 's morgens. Meest efficiente trouwens, want de meesten gaan werken.

Mijn eerste toiletzak is gevuld :)

11 juli 2007

we zijn in amerika

We zijn al twee dagen hier, en het was niet de bedoeling jullie zolang te laten wachten, maar lees mijn verhaal en het zal duidelijk worden :)

Maandag drie u smorgens uit bed. Allemaal doucheke, laatste spulletjes gepakt en om vier uur stond Rudi daar, om ons naar de luchthaven te doen. Wij waren supervroeg daar, maar konden vier uur op voorhand al inchecken. Er stond nog maar één koppel naast ons : een pasgetrouwd homokoppel die we nog zouden tegenkomen :) .

Een woelige vlucht naar Londen, met een volgens ons leerling piloot brcht ons stipt op tijd weg. In Londen even rondgewandeld, nog even rondgewandeld... Dedeju, dat ging hier niet op tijd zijn. Ik werd al ong"erust over onze connectievlucht in Chicago. Op het forum had ik al gelezen dat dat daar wel hectisch kon zijn en we hadden maar 1 en 45 minuten. Het homokoppel bleek juist dezelfde vluchten als ons te hebben en zei ook al dat het ons niet meer zou lukken.

Uiteindelijk vertrokken we een uur later dan gepland. Het was een 8 uur durende vlucht en ik had op voorhand wel wat schrik over die lange vlucht met mijn neiging tot claustrofobie. Nu , die 8 uren zijn voorbijgevlogen (letterlijk :) ) , Ik heb twee filmpjes gekeken, een uurtje gedut, twee maaltijden gegeten, yahtzee gespeeld met de jongste, kruiswoordraadsel ingevuld en de tijd was om.

De vlucht heeft 20 minuutjes minder geduurd dan gepland. Uiteindelijk zouden we dan een klein uurtje hebben. Onze bagage opgehaald, in de rij voor customs, uitgebreide controle.. . Bij united zei een meneer dat we onze koffers moesten afgeven daar en lopen naar de juiste gate en zo mss nog het vliegtuig konden halen. Het koppel liep mee, maar bij de douane liep het mis... Vingerafdrukken, vragen, foto, pc moeten opzetten... Het koppel werd ondervraagd en waren dus niet sneller dan ons alhoewel ze maar met tweeen waren. Resultaat van race tegen de tijd was dat ons vliegtuig zich NET losmaakte van de gate. Daar stonden we, vermoedelijk zonder bagage. Cis sloot zich aan bij de ondertussen wel vijftig man lange rij bij united. Na twee uren aanschuiven was hij aan de beurt om te horen dat alle vluchten naar LA voor die dag gecanceled of volzet waren. Er was er ééntje over SF die volzet was, maar hij kon ons als veertigste op de reservelijst zetten . Ja ho !!

Cis heeft dan geregeld dat we konden overnachten EN dat we genummerde en ingechekte plaatsen op de vlucht voor de volgende morgen om 6 u kregen.

Het koppel heeft gekozen omniet te overnachten maar zich aan te bieden bij de geplande vluchten die volzet waren. We hebben ze niet meer gezien.

We sliepen in het Hyatt regency in Chicago. Knap, daar niet van, maar we hadden toch liever in onze minder sterren mariott lax geslapen. Na vijf uurtjes slaap uit bed en naar de luchthaven. We waren gisteren ineens ingechect en konden direct voort. In alle commotie waren we de strenge regels rond vloeistoffen vergeten en ons drinken vloog eruit :)

Aan onze gate gekomen zagen we ontzettend veel mensen slapen op de banken. Bleken er veel vluchten vertraging , gecancelled... . Verspreid over de gang met vluchten van united lagen mensen te slapen. Een jong koppeltje, dat ook op onze eerdere vluchten zat, lag daar ook.

We hannden een leuke babbel met een ouder koppel uit Michigan die veel reisden. Ze hadden alle staten van Amerika gedaan, en veel landen in Europa. Ook Belgie en Nederland. Ze waren gecharmeerd door Brugge en onze bereidheid om zoveel talen te spreken.

Enfin, we zijn op het vliegtuig geraakt. De laatste plaatsjes. Senne zat apart, tussen vreemde mensen maar heeft daar gelukkig geen problemen van gemaakt. Hij is tenslotte nog maar negen.

Onze aankomst is goed verlopen. Uiteindelijk waren we er om 8 u smorgens, anders op 7 uur savonds. Het viel allemaal nog wel goed mee, alleen hadden we nu een korte nacht ipv een uitgeruste.

We zijn onze auto bij National gaan halen. We kregen ene helblauwe Dodge Durango. Het was ontzettend lachwekkend hoe we gesukkeld hebben om weg te geraken. Al schokkend zijn we vertrokken, uitproberend wat voor wat diende :) . Tis te zeggen : ik heb commentaar gekregen en Cis heeft het gedaan. :)

We zijn ineens doorgereden naar Palm Springs met een tussenstop in Cabazon, waar we zeeer uitgebreid geshopt hebben in de outlet, die wel de moeite is. Sommige dingen waren zo goedkoop dat ik me vragen stel bij de echtheid er van. BV. Het klassieke doosje eau de toiletten van Bosse voor 10 dollar. Lijkt me nogal raar, ook al was het in de BOss winkel zelf.

De Best Western Inn in Palm Springs viel ons heel goed mee. Zeer ruime kamers, propere badkamer, ijskast, microgolf en airco. Dat laatste was nodig want het is hier 37 graden. Een hitte die als een deken over je valt.

Cis heeft inmiddels een serieuze verkoudheid. Hij is gevoelig aan temperatuursverschillen. Ik bestook hem met dafalgan, rhino sinusitis pillekes en neusspray. Maar we hebben goed geslapen. En gaan vandaag ineens door naar Sedona. Een lange rit door de woestijn, met daarna een mooie scenic way heb ik gelezen.

Eerst gaan we nog naar Starbucks om te ontbijten. Gisterenavond zijn we gaan eten bij een Mexicaan schuinover de best western en dat was best lekker!! Senne viel aan tafel in slaap. Zo moe waren we.

Wat ons deze eerste uren in USA op viel :

- het verkeer is drukker dan ik verwachtte, maar heel relaxed

- Als je je auto op slot doet, klinkt de claxon. Voor we zelf onze auto op slot hadden gedaan vroegen we ons af waarom die mensen toetten. :)

- De ruimte hier is zoo groot. Alles is hier groot.

- We missen in Palm Springs een centrum gevoel. Het is een aaneenreiging van huizen, maar geen gezellig geheel. Benieuwd of dat anders ook zo gaat zijn.

- mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Er wordt overal hey,thank you so very much ed gezegd. Heel vriendelijke bediening.

- Ik verwachtte veel dikken mensen, maar vind dat zeker niet overdreven zo. Wat ik wel vind is dat diegenen die dik zijn, extreem dik zijn.

- overal fastfood. Enorm. Hamburgers,hot dogs,chinese fast food , ...

En mijn andere indrukken verschijnen later. We gaan onze koelbox met ijs vullen, onze flesjes water erin en vertrekken naar Joshua NP .

See you later, en Jerbia : leuk dat je mee-lezer bent :)

Groetjes,

Carine

12 juli 2007

dag twee

Na een schitterende nacht in de best western (ik snap de negatieve reviews niet) zijn we verder getrokken. sMorgens in de auto was het al 40 graden, en dat is zo gebleven tot in de vroege avond. Maar we hebben er eigenlijk weinig last van gehad.

We hebben lekker ontbeten in de subway in Palm Springs. Het is mijn bedoeling om alle ketens eens uit te proberen :) . In ieder geval, het waren lekkere broodjes die we zelf mochten samenstellen. Met een gevulde maag en een lading water en cola in de koelbox vertrokken.

Onze rit voor vandaag gaat van Palm Springs naar Sedona via Joshua Tree en langs Blythe.

In Joshua tree kochten we onze parkenpas en in het visitor center enkele kaartjes en twee boeken kaarten(die ik verzamel) . Joshua park is een mooi park. Massas Joshua trees, cactussen a la captain jack , slangen die we niet gezien hebben, lizzards die we wel gezien hebben. En een woelrat. Ik was niet overdonderd door de schoonheid, maar het was wel de moeite om door te rijden.

Vandaaruit via verder door de woestijn. In Blythe hebben we de tweede keten uitgeprobeerd : Dennys. We waren aangenaam verrrast. Heel lekker , grote porties en supervriendelijk bediening. We hebben dan ook ene goeie tip gegeven. Na Blythe hebben we de scenic way via prescott naar Sedona gereden. Een schitterende route door indianengebied. Zeker een aanrader ! Bij momenten waanden we ons in een western film. We moesten er alleen nog de cowboys nog bijfantaseren.

Een kange dag met toch wel een uurtje of zeven rijden. Om half acht arriveerden we in ons motel dat we voor twee nachten gereserveerd hadden. De eigenaar was er niet. Er hing gewoon een briefje met het kamernummer op. Wij onze boel uitgeladen en wat bleek : het was een kamer vol kakkerlakken. Echt ontzetten vol kakkerlakken. Zonder overdrijven liepen er tientallen. We hebben onze boel gepakt en zijn op zoek gegaan naar een ander hotel. Bij het tweede hadden we geluk, want in Sedona is altijd veel volgeboekt. Een heel goed hotel, goede bedden, ontbijt in en centraal gelegen. We zijn een deel meer geld kwijt, maar ik had geen oog dichtgedaan bij de kakkerlakken.

Nu ga ik afsluiten en slapen want we zijn allemaal doodmoe .

Chris, de Gust mankt van de artrose. Maar als hij echt iets in zijn poot heeft : de dierenarts zit naast de videotheek in Nieuwpoort. Er hangt normaal een briefje van op het prikbord. Maar aan die artrose is niets te doen.

Tot morgen : dan heb ik meer tijd.

Groetjes,

Carine

13 juli 2007

Sedona

We hebben een zalige nacht gehad in het hampton inn hotel in Sedona. Er was een klein ontbijtbuffetje bij inbegrepen. Senne was in de wolken want die is dol op bufetten.

Cis en de kinderen zijn een uurtje naar het zwembad van het hotel getrokken. Ondertussen heb ik onze 'dagelijkse koffer' bij aangevuld zodat we weer enkele dagen uit één koffer kunnen leven.

Onze uitstap van de dag ging naar Jerome, een dorpje hoog op de berg, waar ook Jeromes national park is. Ik weet dat het niet park is, maar ik kan niet op het juiste woord komen. Jerome is een stadje dat komt van 50.000 inwoners en nu nog enkele honderden heeft. Vroeger was het een welvarende plaats door de mijnontginning. Nu is het een ghost town, buiten de toeristische atracties.

Het was wel te heet om lang rond te lopen. We hebben juist niet de 40 graden gehaald.

Op de terugweg hebben we ook nog het tuzimoot national monument bezocht. De ruines van een vroegere indianennederzetting. Leuk om te zien.

Vandaaruit een toertje in het centrum van Sedona, waar de indianen en cowboy business duchtug gehanteerd wordt. Maar twas wel gezellig om door te wandelen.

De rest van de avond hebben we het rustig gehouden met lezen, mails nakijken en een wasje doen.

Morgen vertrekken we naar de grand canyon.

Wat we zo raar vinden in Amerika is dat als je gaat eten, je bord al weggehaald wordt zodra je juist je laatste hap op hebt. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert volgen elkaar op binnen de paar minuten. Niet dat de mensen onbeleefd zijn, maar overal komen we dit fenomeen tegen.

We leggen heel wat kilometers af en vinden het rijden met de auto hier zo relaxt. Leuk is ook dat je rechts mag afdraaien, zelfs als het rood is.

De camions vinden we schitterend. Echte blinkende wegmonsters, vol chrome. Zoals je ziet in de films.

We zeggen trouwens regelmatig : het is zo als in de film. Hier in de streek van Sedona zit je in het cowboy en indianengebied. Prachtig. Echt zoals in de film. Alleen voel je in de film niet de 42 graden :)

We hebben al wel wat fotos getrokken, maar de link op de blog moet nog gemaakt worden. Hier alvast enkele :

Vrijdag, 14 juli 2007

Vandaag zijn we op ons gemakske vertrokken vanuit Sedona. De rest heeft nog eens uitgebreid ontbeten en daarna een half uurke gezwommen.

We hebben onze koelbak vol ijs gestoken en ribbedebie. De rit naar de grand canyon door de red rocks was prachtig. Onderweg zijn we gestopt in Flagstaff maar daar vonden we niet veel aan. Onderweg langs de scenic way zijn we nog gestopt om een stukje te wandelen door ene bos waar veel dieren zijn. Buiten een speciale vogel en ene paar eekhoorntjes hebben we niets gezien. Maar de hitte zal er ook wel voor iets tussengezeten hebben.

Vlak voor de ingang van de grand canyon , in Tusayan, hebben we de plaatselijke Mc Donalds bezocht J . Het aanbod is iets anders, maar we zijn gebleven bij een Big Mac. We vinden dat hier in Arizona opvallend veel kip aangeboden wordt. In Mc Donalds was dat ook zo.

De auto in en verder naar de grand canyon. We hebben ons eerst geinstalleerd in onze overnachtingsplaats in het park zelf : de Maswik lodge. Gezien de prijs die we betaald hebben, was alles dik in orde. Alleen de airco misten we. Het is hier nog altijd tussen de 36 en 40 graden.

Dan vol verwachting  naar de grand canyon. En het was fenomenaal!!!!!!!!!!!!!

Zo indrukwekkend. Een parktreintje bracht ons naar verschillende uitzichtpunten, elke keer anders en even indrukwekkend !! Npprwegen was super, maar de grand canuon is toch nog een streepje hoger. Na de verschillende uitgangspunten gedaan te hebben , wou Cis gaan kijken naar het observatory point waar uitleg werd gegeven over het ontstaan van de GC . Ik heb in het plaatselijke souvenierwinkeltje een boek kaarten gekocht J

En wie kwamen we daar tegen : een Belgisch gezin , waarvan de vrouw aanbood om een foto van ons drie te trekken. Zij hadden al een hele route achter de rug : New York, een stuk van de oostkust en ze kwamen nu van SF . Na effe ‘semmelen’ bleek dat zij bij Jansen Farmaceutica werkte , van Oostende was en de omgekeerde emigratie gedaan heeft.  Wij hebben ook van hun een foto getrokken en wie weet komen we elkaar nog tegen, want hun routr zal de onze nog een paar keer kruisen.

Nog een hapje in de cafetaria van de Maswik lodge (wat trouwens heel lekker was) en we gingen onze lodge wat verluchten voor we gingen slapen. Cis had een snee in zijn voet. Onze buren van drie deuren verder konden wat ontsmettingsmiddel lenen, want dat ben ik vergeten. De vrouw is een vepleegster en heeft ineens naar Cis zn voet gekeken. Er is meer een barst in zijn vel, dus dat viel wel mee. Er is niets ontstoken.

Het was moeilijk om in slaap te geraken, want anders voor de kids nodig is want zij beginnen zowat doodop te geraken. Gelukkig vielen zij snel in slaap en hebben wij ze om 8 uur moeten wakker maken.

Zaterdag, 15 juli 2007

Vandaag een spannende dag : een helicoptervlucht over de grand canyon. Na een koffiekoek in de cafetaria gehaald te hebben, samen met ene koffie en theeke voor Cis en mij, de auto in en terug  richting Tusayan. We meldden ons veel te vroeg aan, maar dat was geen probleem.

Een uurtje later zaten we in de helicopter voor de imperial tour : een 45 minuten durende vlucht over de oostkant . FANTASTISCHE ERVARING !!!

Vooral Cis en Sacha waren serieus onder de indruk en vonden het het geld dubbel en dik waard. We hebben massas fotos getrokken, maar je kan nooit het gevoel in beeld brengen.

Ik heb van zowel Cis als Sacha een dikke knuffel en kus gekregen voor de perfecte organisatie. Dat wil al wat zeggen J

Vandaag had ik niets gereserveerd om te overnachten. We zouden wel zien waar .Mijn eerste gedacht was Williams, maar toen we daar aankwamen was het nog vroeg. Ik wou perse route 66 doen, dus we planden te overnachten in Seligman.

Route 66 is meer nostalgie dan dat er veel te zien is. In Seligman zijn er memorabilia over route 66. We hebben daar gegeten in een onwaarschijnlijk ‘huisje’ ten tijde van de weg.

Ze waren er supervriendelijk, we kregen nog ene fortunecookie toe. Cis heeft een T Shirt van route 66 gekocht en ik twee postkaarten. Veder was er niet echt veel te beleven en zijn we verder gereden naar Kingman. Het was niet de bedoeling zover te rijden, maar dit is gewoon zo gelopen. Hier in Kingman logeren we weer in een Best Western. Sebiet ene sprong in het zwembad want het is hier om 19 u nog altijd 38 graden.

We waren hier danig in de war me de tijdstippen. De gsm gaf ene tijd aan, de PC een andere en Sacha hoorde via msn weer een ander uur. We zijn het dan maar gaan vragen aan de receptie J Klinkt stom, maar op de duur weet je het niet meer J Het is wel een raar gevoel om ‘uurloos’ te leven.

Verder verwonderen we ons hier nog elke dag over de vriendelijkheid van de Amerikanen. In het begin wist ik niet goed wat te zeggen op hun vraag : how are you? Wij zijn dat helemaal niet gewoon. Maar nu antwoord ik : fine , thank you. Hopelijk is dat de juiste manier van doen. Voor hun is het blijkbaar de gewone begroeting.

We zien wel meer en meer dikke Amerikanen. Het stikt hier ook van de Denny’s en andere eettenten. Gisteren zijn we in een ‘normaal’ restaurant gaan eten : Judy’s in Sedona. Alhoewel het goede revieuws hadden vond ik het niet echt lekker. Cis en ik hebben allebei zalm gegeten en de hele avond op de WC gezeten J

Chris, hopelijk gaat het goed met de Flo. En hopelijk hebde er niet te veel last van.

Allee, ik ga mijn was uit de machine halen en daarna zwemmen. Tot morgen (als we dan internetverbinding hebben )

Img_3684 

Zondag, 16 juli

Vandaag was ik zo moe dat ik mijn blog niet verder aangevuld heb. Dat hebben jullie dus nog tegoed.

We zijn vertrokken in Kingman met weer (ik val in herhaling ) dat schitterend was.

Onderweg zijn we de Hooverdam gepasseerd, maar dat boeit ons niet echt. Het landschap werd weer meer en meer woestijn. We hadden beslist om eerst langs de outlet te gaan om onze shopplannen te doen. En we hebben het geweten : de drie jongens (ook Cis ) hebben zich lekker laten gaan. Vooral Sacha en Senne want ze hebben hier alle skatemerken.

We hebben toch een uurtje of vier gewinkeld en toen we weer in onze auto stapten zag ik dat we weer een nieuw record gebroken hadden : 44 graden !

In ons hotel waren we dankbaar voor de airco ! Het was ondertussen een uur of vier en nog altijd 44 graden.

Ons hotel ligt op het zuiden van de strip en is een prachtige pyramide. Bij het binnenkomen waren we overdonderd door de grootte, het aantal gokkasten en de zoektocht naar de receptie.

We hebben nog nooit zo’n groot en luxueus hotel gehad.

Onze kamers zijn lekker geairconditioned. We hebben een dubbele douche.

Nadat we ons geinstalleerd hadden, begon onze wandeling langs de strip. Massaal, enorm, kitsch , drukte… Ik heb er geen woorden voor. You love it or you hate it denk ik. En wij houden er wel van. Sacha was in de wolken. Hij genoot van de sfeer en de decadentie. Hij is al plannen aan het maken om na zijn 21 ste met vrienden te komen. Dat duurt nog wel 5 jaar maar allee. Heel de avond heeft hij zich de ogen uitgekeken.

We hebben gewandeld tot hotel Paris, wat toch al wel een eindje is heen en terug. Senne konden we bijna dragen, zo moe was hij na die drukke dag.

We hebben de kids in bed gestopt en zijn daarna zelf even gaan gokken.

Ik begon met twee dollar en ik had al snel 53 dollar. Ik heb de winst afgeprint om te ontvangen, maar Cis zei dat is de game, doe nog maar wat verder: resultaat 0 . Morgenavond wil hij nog eens gaan gokken J

Eten doen we hier bijna niet. Veel te warm voor.Ik doe een hele dag met een plastic beker fruit en ook de kinderen teren op een hamburger met frieten : de hele dag.

Maandag, 17 juli

Img_3875 Vandaag uitgeslapen. Gisteren ws het ook al half twee voor we in bed lagen.

Het was weer 44 graden en we zijn naar de outlet noord van de stad geweest. Spijtig genoeg was die niet binnen, zodat het nog ontzettend zweten was.

Onderweg terug naar het hotel zijn we nog even gestopt in de grootste gitaarwinkel van USA. Maar ik heb er een stokje voorgestoken J

Senne en ik werden echt misselijk van de warmte. Komt bij dat ik van al die temperatuurverschillen een keelontsteking gekregen heb. Ik neem maar Dafalgan en straks ga ik op zoek naar keelpastilles;

Op de moment is het zes uur en liggen we een uurtje op bed. Sebiet een poging doen om iets te eten en daarna willen we het andere stuk van de strip wandelen.

Luxor

Vervolg is voor morgen……………

Dinsdag, 18 juli 2007

Vandaag maggekik de honneurs waarnemen.  Tijd voor een beetje hoogstaand proza dus.

Allee, zoals alle dagen opgestaan, in Vegas nog steeds, maar we hadden nogal wat miles (precies echt he) te verzetten dus twas vrij vroeg.  We zijn maar direkt ons vehikel ingestapt en beginnen rijden, en bij 't eerste tankstation ons ontbijt meegepikt.  Ik wou een lekker smoske of iets dergelijks, maar da vinde hier dus nie he, twaren allemaal broodjes met kip, tonijn en+of eieren die ter plaatse in de microgolf warmgemaakt waren.  Niet echt de moeite op de nuchtere maag, maar 'a man's got to do what a man's got to do', en eigenlijk heb ik met gemak een paar van die dingskes binnengewerkt.

't Was vandaag de rit door Death Valley, en zoals ge ziet hebben we het er levend vanaf gebracht.  De naam is inderdaad niet gestolen, en ik geloof graag dat in vroeger dagen (voor den auto) er menig manspersoon onderweg is blijven steken.  't Is nen helen trek (toch enkele honderden kilometers) en 't is er snikheet (vandaag 48°C) en drinkwater vind ge niet, alleen wat slecht water op het toepasselijk genaamde plekje Badwater.

Enfin, we zijn er door en zitten nu in zo'n typisch oud westernstadje "Lone Pine", weeral in een "Best Western" hotel, en hebben zjust in een mexicaans restaurantje rijst met bonen en tortilla's gegeten, allee ikke toch, de kids hebben het weeral met hamburger en frieten gesteld en ons madam moest kippevleugeltjes hebben.  Geweldig lekker mexicaans bier (Corona) erbij gedronken en mijn buikske zit weeral vol.

Ik ben zeer verheugd te horen dat het ginder ideaal weer is voor de plantjes, da's leuk als we terug komen dat alles mooi groen is ginder :-).  Voor ulle is't ook leuk dat ge genen tijd moet steken in installeren van sproeiinstallaties voor de gazon, dus iedereen gelukkig.

Bert, uw idee voor ne grand canyon in 't plezantste land van 't land is wel goe zenne, alleen zal da toch nie gaan wegens plaatsgebrek, want zoveel grond hebbek daar nie meer.  Seg, gisteren in amerika's grootste gitaarwinkel geweest (Ed Roman, zie maar op 't net), schoon gerief gezien, maar zoals mijn madam gisteren al vermeldde, heeft ze voor onze plannen een stokske gestoken.  De Sach moet eerst wat werken en daarna maggem op de koop gaan.  Hij moet zone Jackson RR3 hebben, bekijkt al maar es of da wel goei gerief is.

Moe, 'k heb dees dagen al dikwijls aan onze va moeten denken, die zou nogal jaloers geweest zijn !  Ik heb hier al ogen getrokken zenne, ons madam heeft da reiske weeral goe in mekaar gestoken.

Tanteninni, ik had uwen sms te laat gelezen, en toen ik geantwoord heb zult ge al wel in slaap geraakt zijn zekers.  Volgende keer beter ?

Allee ik ga u laten, ik heb den indruk da'k al lang genoeg aan't zeveren ben.  Groetjes en tot een dezer.

cis

Woensdag, 18 juli 2007

Dinsdag zijn we vertrokken uit Las Vegas. We lieten onze luxekamersx daar achter om verder te trekken naar death valley. In las vegas was het al rond de 40 graden, maar hoe dichter we bij death valley kwamen, hoe warmer. Het grootste deel van onze dag hebben we gereden bij 48 graden. Buiten was het eigenlijk niet te doen, dus het was elke keer effe uitstappen, fotos trekken en terug in de auto voor de airco.

Death Valley is letterlijk death valley. Het is heet, dor,en heel erg uitgestrekt. Een prachtig dor , maar toch afwisselend landschap met op het laagste punt een heel klein beetje water. Raar zicht. We waren langs de ene kant blij dat we niet gekozen hadden voor een overnachting in Death Valley. We vonden het echt te heet om daar te blijven.We zijn dan doorgereden naar Lone Pine en hebben daar overnacht in een best western.

We hadden een schitterende nachtrust. Om half tien werden we pas wakker. We waren dan ook allemaal uitgeput van de lange rit. ’s Avonds hebben we in onze kamer eerst nog een krekel moeten vangen .

Vandaag ging onze trip verder naar Yosemite. Ik had op het forum gelezen over een bakkerij in Bishop. En ja, we hebben ze gevonden : Ericks bakkerij. Massas volk daar en misschien wel 30 verschillende broden; Ze maakten ter plaatse verse belegde broodjes. Cis en ik hebben er elk ééntje gekocht. Een veggie met allerlei verse groenten; We hebben er tot de laatste hap van genoten; Zooooo lekker na al dat fastfood!!!!!!!!!Bedankt AA forum!

Onderweg kwamen we voorbij verschillende meren , schitterend gelegen tussen de Sierra Nevada en het Inyo gebergte. Onderweg besloten we even een omweg te maken langs de ‘ghosttown’ Bodie. Een verlaten dorp dat floreerde ten tijde van de goudmijn, die nu leeg is.

Vooral Cis was er door gecharmeerd. Hij wou alles bekijken .

Terug naar de tioga pas, de ingang van het Yosemite park. De weg over de pas duurde veel langer dan de Rand mc Nalley aangaf. We waren een uurtje later dan gepland in ons nieuw motel voor drie nachten : Cedar Lodge in El Portal.

Yosemite hebben we vanuit de auto bekeken en we waren moe van de lange rit. Al goed dat we hier drie nachten blijven zodat we toch enkele wandelingen kunnen maken.

We hebben ook een kitchenette in ons motel en ik ben van plan eens een ‘gezonde’ maaltijd op de dagplanning te zetten.

De indrukken van de laatste dagen zijn zo enorm veel. Op het forum was de reactie dat we een relaxte reis hadden, maar in Las Vegas hadden we gerust een nacht langer willen blijven.

Death Valley vonden we voldoende om door te rijden. Te heet.

Ik ben blij dat we in Yosemite drie nachten hebben zodat we meer kunnen zien en doen. Anders rijd je overal maar door.

Van onze verkoudheden zijn we af. In de Yosemite valley zal het nog wel warm zijn, maar in het gebergte al heel wat minder. We zijn deze morgen in Lone Pine vertrokken met 36 graden en op de Tioga pas was het deze avond maar 13. Een leuke afwisseling .

Hier in El Portal heb je geen gsm ontvangst en geen internetverbinding. Ik ga proberen om ergens onderweg een netwek te vinden, maar als je drie dagen niks van ons hoort ligt het daar aan.

Chris, ik hoop dat alles goed gaat met ons Flooke. Verwen ze maar eens goed !!

Mama, ik weet dat jullie bijna thuis zijn, ge zult me nog wel eens horen zogauw we in SF zijn, daar hebben we internet.

Donderdag, 19 juli 2007

Gisteren was het woensdag, maar we zijn hier de dagen kwijt :) Ik heb geen zin omuit te zoeken wat welke dag was. Ongeveer komt het welovereen :)

In ieder geval zijn we vandaag naar Yosemite village gereden. Een massa volk en toch nog warm om te wandelen. We hebben in de vallei rondgelopen en zijn in de late namiddag een wandeling van een kilometer of zes gaan doen : naar de sequoias. Van die hele grote bomen. Sacha wou ze per se zien. Hij had het er in school over gehad. Het was een schone wandeling. Niet te lang en niet te kort. Vandaar terug naar ons motel waar we boterhammen met confituur gegeten hebben. We waren gisteren al op restaurant geweest en wilden effe gewone kost. Nog wat TV kijken, en het was weeral laat.

Mijn valling gaat maar niet over. De supermarkten hebben hier ook allemaal een soort farmacieafdeling en daar heb ik wat gekocht tegen verkoudheden. Cis zijn verkoudheid is helemaal over. Sacha en Senne hebben er geen last van gehad.

Van Yosemite hebben we massas fotos getrokken. Zo mooi is het. En vooral zo groot. Als je graag wandelt kan je hier een lange vakantie doorbrengen. Het is niet te vergelijken met Noorwegen. Minder dramatisch. Maar ook wel fantastisch schoon. Noorwegen heeft in vergelijking met Yosemite juist nog een streepje voor bij mij.

Tamara, soms vraag ik me af hoe het op het werk gaat , en of je me mist :) Maar ik wil over de gasten liever niks weten :)

Hier in Yosemite is er geen gsm of internet verbinding. Goed voor de kinderen :)

Vrijdag, 20 juli 2007

Onze tweede volle dag in Yosemite. Omdat het nog zo warm is, slapen we langer en blijven we s avonds langer weg.

Deze keer zijn we naar glacier point gereden. Al bij al zijn het lange afstanden. Ik ben blij dat we in El Portal logeren, want anders is het buiten de vallei wel steeds lang rijden. Glacier point gaf een formidabel zicht op de vallei. Ondertussen horen we ook regelmatig vlaams spreken. We zijn niet de enigen daar. Vanuit Glacier point zijn we heel effe terug gereden naar het punt waar ebkele wandelingen beginnen en hebben er weer eentje van ene kilometer of zes uitgekozen. Boven in de bergen is het veel minder warm. Je zit daar wel op een serieuze hoogte. Er wordt dan ook gewaarschuwd voor de ijle lucht. Wij hebben er geen last van gehad. Het was weer een mooie wandeling. Wel altijd eerst bergaf en dan terug bergop. Twas beter andersom geweest :)

Na de wandeling terug naar Cedar lodge waar het nog altijd een dikke 30 graden was. Bij het motel is een prive strandje aan de Merced rivier. We hebben ons daar geinstalleerd en Cis en de kinderen zijn daar gaan zwemmen. Het water was ideaal van temperatuur. Al pootje badend ben ik in gesprek geraakt met een bijna 50 jarige Ierse die als bijna 30 jaar in New York woont. Ze is een kunstenares die juist een grote Amerikaanse prijs had gewonnen en al geexposeerd had in Berlijn, Zweden, Amsterdam.... Ik heb tot mijn schande moeten bekennen dat ik niets van kunst ken en het tekennivo van ene 5 jarige heb :) Het was een lange leuke babbel en we hebben tel nr en adres uitgewisseld. Als we naar NY gaan hebben we een goede gids.

De fotos zal Cis er later op zetten en het verslag van vandaag, zaterdag zal ook voor morgen zijn want Cis komt juist zeggen dat het al half 1 is :(

Zaterdag, 21 juli 2007

Vandaag zijn we goed vertrokken vanuit Yosemite. De route gaat naar San Francisco. De weg ernaartoe is niets bijzonders. Onderweg zijn we gestopt om in een Wendy’s te eten. Daar waren we nog niet geweest. Ik eet zelf geen hamburgers, maar wil al de ketens wel eens uitgeprobeerd hebben. Naar tschijnt waren ze sappiger . Via een tolbrug zijn we SF binnengereden en dan was het effe zoeken. We zijn even de weg kwijtgeraakt, maar na ene paar keer vragen hebben we het dan toch gevonden. We hadden Marina motel uitgekozen omdat het suites heeft met ene aparte slaapkamer. Toen we de deur open deden bleek het een gewoon twee queens kamer te zijn. Na dit gezegd te hebben , wrd beloofd dat we de volgende dag de suite zouden krijgen want dat er nu geen vrij was. Enfin, niets aan te doen. We zijn in de late namiddag te voet richting Fishermans Wharf vertrokken. Vanuit ons motel toch al een 2.1 mile. Maar langs de kust was het mooi wandelen. Fishermans Wharf was heel gezellig met winkeltjes, resyaurantjes en de veschillende pieren. We hebben vooral rondgewandeld en gaan eten in WIPE Out op pier 39. Een superaanrader!!!! Het zijn geen Amerikaanse porties, maar het eten is superlekker. Ik heb scampis genomen, Cis biefsteak en de kinderen pizza. Het was allemaal superlekker!! En om alles te verteren zijn we daarna te voet terug gegaan ! Ik heb heel weinig geslapen die nacht. Het was vier uur voor ik in slaap sukkelde. Het was benauwd op de kamer en het stonk er. Geen aanrader dus !!

Img_4177 Img_4185

Img_4216 Img_4219

 

Zondag, 22 juli 2007

Zondag 22 juli Ondanks mijn slechte nacht kon ik redelijk uit de voeten. Onze nieuwe kamer was pas vrij na 11 uur, maar we vertrokken voor de hele dag de stad in en we hadden dan nog de nighttour van Alcatraz geboekt. Het zou dus laat worden, maar de eigenaar zou de sleutel aan de nachtwaker geven. Wij vertrokken goedgezind naar union square waar we ontbeten hebben , bediend door een rasechte, charmante Italiaan ! De warme broodjes waren lekker. We hebben de straten rond union square gedaan, maar dat zijn voornamelijk van die designwinkels en dat is nu geen spek voor onzen bek  Verder hebben we Chinatown gezien .We wilden de cable car terug nemen, maar er stond zo’n massa volk aan te schuiven, dat het een hele tijd zou duren voor we aan de beurt zouden zijn. We hebben de gewone bus terug genomen. In de late namiddag waren we terug op Fishermans Wharf waar we op pier 39 iets gaan drinken zijn en rondgeslenterd. We moesten op tijd op pier 33 zijn om de boot naar Alcatraz te nemen. Ondertussen was het al flink afgekoeld. In SF is het savonds ineens veel kouder. De temperatuur kan zakken van 30 graden naar 15 ’ s avonds en ’s nachts. We hebben een geleide en ene audiotour gedaan op alcatraz. Geweldig was dat. Senne en ik hadden een week voor vertrek escape from alcatraz gezien , dus wij herkenden veel dingen. De film is daar opgenomen en zijn echt drie mensen tegelijk ontsnapt. (twee al eerder) . Van geen van hen is ooit iets gehoord of teruggevonden. Niemand weet dus of ze het gehaald hebben of niet. Na het bezoek hadden we ongelooflijke kou en honger. Omdat we voor Sacha toch het hardrockcafe niet konden overslagen, zijn we daar gaan eten. Het is niet alleen een cafe, je kan er ook heel lekker eten. Ondertussen was het al heel laat, dus hebben we een taxi teruggepakt. En ja, onze avond was nog lang niet om…. Aan het motel gekomen kregen we de sleutel van de nachtwaker en bleek dat het helemaal geen suite met aparte slaapkamer was. Er was enkel een ‘kitchenette’ wat een groot woord is voor wat er stond. Cis terug naar de nachtwaker die natuurlijk van niets wist. Wij zijn dan maar in bed gekropen met de beslissing dat we de volgende dag weggingen en onze derde nacht in SF wel een ander hotel zouden zoeken. Maar…. Om twee uur snachts brak de hel los… lawaai,geroep,met deuren slaan…. We dachten dit gaat na een tijdje wel over, maar een uur later was dat nog niets veranderd. Senne sliep gelukkig door alles door, die was zo moe. Maar wij drieen waren al de hele tijd wakker. Ik ben toen opgestaan om een sigaret te smoren (jaja, ni zagen he) en ineens te reclameren. Ik had in de kamer al gedacht dat ik jointen rook, en ja, er werd volop joint gesmoord. Nu, geen probleem, maar dat lawaai was niet te doen. Beneden aan de trap zat een meisje en jongen. Die laatste was aan het wenen en bleek dat zijn beste vriend die avond in een autoongeluk gestorven was en zij daarom met de hele vriendengroep daar waren. kHeb gezegd dak da wel erg nieuws vond, maar dat zij ook respect moesten hebben voor iemands nachtrust, zeker als er kinderen bij zijn. Enfin, na een half uur is het stillekesaan beginnen minderen en om vier uur sliepen we. Maar eigenlijk zijn we nu al maandagmorgen 

Img_4211 Img_4241

Img_4269 Img_4273

 

Maandag, 23 juli 2007

zonder woorden

Img_3715 Img_4087

Maandag, 23 juli 2007

Moe en ikke slecht gezind opgestaan. Ondertussen hadden we beslis de volgende nacht niet meer door te brengen in SF maar al naar Monterey te rijden zodat we daar twee nachten hebben. We zijn allemaal redelijk moe en willen effe een time out. Onderweg hebben we om op safe te spelen een BW in Monterey gebeld en twee kamers voor vanavond gereserveerd. Veel duurder dan gepland, maar het is effe nodig. Onderweg naar Monterey zijn we gestopt in Santa Cruz en hebben de Wharf daar gewandeld en de zeeleeuwen en de pelikanen in actie gezien. Daarna hebben we de boardwalk gedaan : een soort pretparkachtige kermis. Er staat de zesde oudste houten rollercoaster van Amerika. Cis moest daar natuurlijk in . Senne is meegegaan en was ook enthousiast. Daarna verder naar Monterey. We zijn nu in ons BW hotel. De kinderen hebben twee Queens en wij een king. Effe luxe  We zijn juist naar de supermarkt geweest. Een paar zakken chips en daarna nog naar Subway om een paar broodjes te laten beleggen. In de supermarkt ben ik zo goed als nooit geweest met al dat restauranteten. Een van de dagen ga ik er eens een uurtje rondhangen  Nog enkele dingen die me in Amerika opvallen :

- er staat veel meer water in de wc 

- bij ons bij wegenwerken staat er een mechanisch manneke met vertragen met zn arm te zwaaien. Hier worden daar echte mensen voor ingezet. - We hebben een politieauto gezien waar de ‘flik’ met de camera in de hand stond te flitsen op de snelweg.

- We blijven ons verwonderen over de ‘voor ons Belgen overdreven’vriendelijke begroetingen. How are you today? Oh well, thank you very much. Je moet hierbij ook nog een echt enthousiaste toon voorstellen. Voor de Belgen een echte cultuurschok.

Dinsdag, 24 juli 2007

Vandaag zijn we goed vertrokken vanuit de BW in Monterey. Het weer is niet schitterend. Er hangt een mist, wat normaal is in de voormiddag blijkbaar. Maar het is de hele dag niet opgetrokken. Vandaar dat mijn lichtjes verbrande schouders wat rust kregen. We liepen wel rond met een trui aan, want er stond wel wat koude wind.

We hebben onze auto in Monterey geparkeerd. Fishermans wharf afgelopen en daarna met de trolley naar het aquarium in Monterey/cannery. Een dure inkom, maar het aquarium is wel de moeite waard. Daartegen is de zoo in Antwerpen niks. Leuk is vooral dat er veel interactieve dingen zijn. Er zijn enkele open aquaria waar je sommige grote vissen kan aanraken. Verder kleine met zeeegels, zeesterren en massa andere dingen waarvan ik de naam niet ken. Je kan ze allemaal aanraken. Senne was superenthousiast en heeft alles uitgebreid bekeken EN gelezen. Ik heb al gezegd dat hij bioloog moet worden J . Het was voor hem één van de hoogtepunten van de reis. Volgens zijn zeggen samen met de grand canyon,de helicoptervlucht , alcatraz en het vettige eten J

Na het aquarium zijn we niet met de trolly maar te voet terug naar Monterey gegaan. We hebben toch een goeie drie uren in het aquarium gespendeerd. Onderweg zijn we gaan eten bij Linguinis. Een aanrader vanop het forum en het was inderdaad heel lekker.

Na twee slechte ervaringen waren we wat ongerust over onze motel6 dat we geboekt hadden. Coyote(Roland?) vanop het forum had geschreven dat zij basic zijn, maar proper en niks mis mee. Het is inderdaad zo. Geen strijkijzer, balpen,ijskastje of micro. Maar basic propere kamers. Nu hadden wij wel een gerenoveerd motel6. Over de andere kan ik dus niets zeggen.Maar we betaalden maar 60 dollar voor een kamer met 2 queens. In vergelijking met de BW van gisteren de helft van de prijs. We hadden beter hier twee kamers genomen J

Ondertussen ligt Cis een dutje te doen en Sacha en Senne kijken cartoon network. Ik zit buiten op een bankje mn blog verder aan te vullen. Hij zal pas morgen geplubiceerd worden want er is hier geen internet.(nog een verschil met een BW)

Ondertussen draai ik hier ook een wasje want het proper ondergoed is op J

Na de parken en SF is de kust echt uitrusten. De voorbije dagen was op de been tot 23 u savonds om zoveel mogelijk te doen. Nu is het veel rustiger. Zeker met minder goed weer.

Maar dan kan ik wat uitgebreider zeveren J

Het is wel leuk om de reacties te lezen. Ook plezant dat er mensen zijn vanop het forum die volgen. Spijtig genoeg kan ik zelf niet veel lezen. Ofwel is het te laat en zijn we zo moe. Ofwel hebben we geen verbinding. Sorry als ik dus niet reageer, maar ik lees de reacties wel.

Ik hoor dat de eerste postkaarten gearriveerd zijn. Omdat we zoveel dingen gedaan hebben, heb ik er ook meerdere opgestuurd. Er is dus nog wat op komst.

We hebben ondertussen al zeker een dikke 500 fotos getrokken. We zullen dus een foto avond kunnen geven J.

Blijkbaar is het in Belgie komkommertijd want aan de telefoon weet niemand mij spannend nieuws te vertellen. Niks gemist dus.

Ik denk dikwijls: al goed dat ik zoveel info gevonden heb op het forum. Anders zou onze reis veel minder vlot verlopen zijn en hadden we veel meer gemist.Een aanrader voor iedereen die zelf een plan maakt om Amerika te bezoeken.

Wij zijn wel blij dat we de formule auto en motel gekozen hebben en niet de camper. Maar Belgen zijn gemiddeld iets minder kampeer/camper gericht denk ik. Wij toch in ieder geval.

Chris, hopelijk nog alles goed met ons Flo en de Gust. De Woezie zal haar plan wel trekken. Voor diegenen die niet kunnen volgen : hond, hond en kat J

Jullie hebben ook veel minder goed weer dan vorig jaar, maar een dogsitter neemt de bluts met de buil he J

Eén nadeel heeft zo’n reis : ik denk niet dat ik nog content ga zijn met een charter naar Turkije in een all in J Cis vreest ervoor en tempert mij al dat er niet elk jaar ene mega reis kan gemaakt worden J

Allee, ik ga zien naar mijn wasmachien want dat zal zo wat afgelopen zijn.

Tot morgen, dan hebben wij normaal gezien internet en hopelijk goei weer want dan verblijven we twee dagen in Pismo beacht met de bedoeling van te strandliggen J

Woensdag, 25 juli 2007

Vandaag zijn we in Monterey-Marina vertrokken, richting Pismo Beach waar we twee nachten gaan slapen.

Het was weer heel mistig maar rond de middag is dat opgetrokken zodat we nog hebben kunnen genieten van de kustlijn.

Eerst hebben we in Monterey de 17 miles drive gedaan. We vonden er niet echt veel aan. EDrie golfclubs, een aantal sjieke huizen en hier en daar mooie vergezichten aan de kust. Maar die zouden we later in veelvoud krijgen.

We reden verder op highway 1 de kustlijn af. Vooral vanaf big sur is die echt de moeite waard. Veel mooie zichten, hoge en wilde golven, een highway met berg op en aaf zodat Senne en ik maar een autoziektepilletje genomen hebben. Het was nodig.

Senne zijn DS is hier op vakantie gesneuveld en met lange autoritten is dat wel eens lastig, maar hier waren veel stops om mooie fotos te nemen.

In San Simeon zijn we gestopt om de zeeleeuwen te zien. Een strand vol grote en kleine zeeleeuwen waarvan de grootste 5000 pond zou wegen volgens de vrijwilliger die daar uitleg gaf. In big sur zijn we om de één of andere reden Nephente gepasseerd zonder dat we het wisten. We hebben wel de madonna inn gezien en hearst castle. Deze laatste hebben we net bezocht omdat niemand van ons er echt in geinteresseerd was.

De kustweg duurde langer dan verwacht. We waren blij dat we in ons hotel kwamen : de best western in Arroyo Grande. Een superkeuze want we hebben een suite met aparte slaapkamer, ingerichte keuken en dubbele douche. Een salon met driezit en twee grote kasten wat je in de motels meestal niet hebt.

We hadden die dag heel weinig gegeten zodat we beslisten om nog eens echt op restaurant te gaan. Ik had op internet gelezen over de cracked crab, dat dat zo goed zou zijn. Wij daar naartoe en Cis en ik hebben de crabbucket gekozen. Twee soorten krab,shrimps,rode aardappelen, stukjes pikante worst, een warme kolf mais en sourdough brood en twee sausjes en lookboter op een vuurtje. Alle vis en vlees en aardappelen worden samen gestoomd en dan wordt een metalen emmer met alles in gewoon uitgekapt in het midden van de tafel :) Grandioos. Je krijgt ook een grote slab aan :) Het is er niet goedkoop, maar de moeite waard om eens mee te maken.

Na het eten waren we allemaal redelijk moe en zijn we na PC en nog een beetje TV gaan slapen.

Donderdag, 26 juli 2007

Vandaag and in staan we een beetje wezenloos op. Na alle monumentale en nieuwe ervaringen en steeds verder reizen weten we nu niet zo goed hoe we ons moeten gedragen. We slapen lang en gaan daarna naar het strand in Pismo Beach. Veel surfers maar weinig zwemmers. Het water van de pacific is dan ook veel te koud om lang in te blijven. We beginnen met veel mist die later optrekt en we een aangenaam zonnetje krijgen. Cis en Sacha spelen wat American football en ik doe een rondje in Pismo Beach. Er is niet echt veel te zien. Omdat we met het langslapen ons ontbijt gemist hebben gaan we in de namiddag een broodje bij subway halen.

Na ons broodje gaan we naar de outlet hier in Pismo Beach. We hadden een vriendin beloofd een wollen trui van Ralp Lauren mee te brengen. We hadden zo nog geen gezien, dus passeerden we eens. En we hebben er ééntje gevonden :) Natuurlijk zagen Cis, Sacha en Senne ook mooie dingen, dus het werd weer een shoppinguurtje.

Ondertussen was het toch al 5 uur en terug in ons hotel zijn de jongen gaan zwemmen en ik schrijf dit ondertussen :)

Onze vakantie begint op zijn einde te lopen. We hebben nog vrijdag en zaterdag en het is om. Twee dagen die we in Santa Barbara gaan doorbrengen.

Vrijdag, 27 juli 2007

Vandaag zijn we vanuit Pismo Beach vertrokken naar Santa Barbara. Dit is een mooi, eerder naar de luxueuzere kant stadje. We hebben de wharf gewandeld en met het taxibootje naar de haven geweest. Daar in de buurt was ene american footballveld dat we ook nog eens gaan bekijken zijn omdat Sacha in september met dei sport wil starten. (heeft niks met Amerika te maken, hij was dat al langer van plan)

Na een goeie wandeling in een aangenaam zonnetje van 28 graden zijn we ene hapje gaan eten. Je hebt hier heel veel Mexicaans eten, en heel veel fastfood. Deze keer hebben de drie mannen een hamburger gegeten en ik een kindermenu spiegeleieren met toast :)

Daarna verder door de winkelstraat waar we natuurlijk weer wat gekocht hebben. Deze keer voor Senne. Ik ben ook Macy's binnen geweest. Ongeveer te vergelijken met onze Inno, maar dan met meer trendy merken zoals Calvin Klein, Ralph Lauren,....

In de late namiddag terug de auto in richting Carpinteria, waar ons hotel ligt. Omdat highway 101 helemaal opgestopt was hebben wee een sluiproute genomen en zijn voorbij alle chique Santa Barbara villas gekomen. Veel moet je je daar niet van voorstellen. Je ziet hoge hagen en hoge dichte hekken en dat is het :)

In ons hotel aangekomen bleek dat we ene eigen patiootje hebben, en we zijn daar heerlijk beschut onder de palmbomen gaan zitten. Cis is in zijn nieuwe pocket van William L'amour begonnen en ik heb nog wat kaartjes geschreven en United gebeld. Onze eerste vlucht heeft een vertraging van 23 minuten. Van de aansluitende vlucht weet ik nog niets.

Na een pauze van ene uurtje zijn Cis en ik in de auto gestapt om naar de plaatselijke grote voedingswinkel te gaan en daar belegde broodjes te komen , samen met ene hoop dingne die ik wil meenemen naar Belgie : BBQ saus , Hershey's siroop, verschillende smaken chips, Hershey's chocolade, marple syrop...

Ik ben eens curieus of dat thuis ook nog lekker is :)

Ik heb nog enkele dingen die ik voor mezelf niet wil vergeten :

- De colas in Amerika zijn superlekker : een hele hoop ijs met een laag cola erop. Er wordt zoveel je wil gratis bijgevuld. Spijtig dat die kartonnen bekers helemaal niet zo milieuvriendelijk zijn, anders nam ik ze mee.

- Op de kinderbuggys hangt aan het stuur een bekerhouder waar die grote bekers perfect in passen. Hetzelfde voor de supermarktkarren !!! (in Vons toch)

- Het is zalig om op de snelweg van rijstrook te mogen wisselen langs alle kanten. Het verkeer is er zo lekker relaxed. Het zal wennen zijn in Belgie.

- Cis rijdt helemaal niet graag met een automatique.

- Op de snelweg worden de afritten onderverdeeld in straten. Zo zou er bv een afrit Nieuwpoortsesteenweg zijn. Zelfs als je totaal niet weet waar en hoe valt het nog redelijk mee omdat je niet zo snel de weg kwijtraakt in al die rechte straten met 'blocks'.

-Op de TV is het misschien om de tien minuten reclame. Verschrikkelijk irritant. Die reclames kan je indelen in autos' , gsmen en auto's!!

- Wat die autos betreft : heel raar voor ons rijden de meeste mensen hier met Toyoya, Nissan etc. Vooral Japanners dus, gemixt met een Amerikaans merk en hier en daar een Duits merk. Meestal dan nog BMW. De toyotas ed hebben wel types waar wij nog nooit van gehoord of gezien hebben.

- Iedereen rijdt hier met de auto ergens naartoe omdat er simpelweg geen dorpskring is, alleen lange rechte straten. En toch hebben wij nooit een parkeerprobleem gehad.

- De airco's zijn bijna allemaal van hetzelfde merk als onze ijskast Amana) :-)

Er zullen ongetwijfeld nog massas dingen zijn waar ik op de moment niet aan denk, maar dat komtnog wel :)

Morgen zijn we weg :(

Zaterdag, 28 juli 2007

Vandaag zijn we recht naar ons laatste hotel, de Holiday Inn vertrokken. Op een tweeral uurtjes waren we er. Dan hebben we zonder problemen de auto ingeleverd. Een shuttle bracht onz terug naar het hotel.

Daar hebben we alle koffers uitgeladen en alles netjes ingepakt. We zijn klaar voor vertrek. We moeten vannacht om half twee opstaan, dus we gaan proberen om binnen een uurtje(18.30 u calif time) in bed te kruipen. Hopelijk kunnen we wat slapen. Om half drie hebben we ene shuttle geregels om ons naar het vliegveld te brengen. Tot nog toe zijn de uren niet veranderd. Hopelijk blijft dat zo. Ik heb wel schrik van het grote uurverschil. Negen uur is niet niks.Als wij om 7.30 u Brussel tijd aankomen is het voor ons normaal al half zeven savonds. Ik ben curieus wat dat gaat worden.

Daarjuist wilden we naar de MC Donalds gaan om nog iets te eten, want dat hadden w enog niet gedaan. Heel de parking stond vol met politieautos en de straten waren afgezet. Een politieman riep dat we op onze plaats moesten blijven. We zagen een jonge gast en een blondmeisje in de boeien geslagen worden. Er stond nog een politieman met getrokken pistool achter zijn deur, gericht op een auto. Nadat de 'verdachten' gboeid elk in een aparte auto gezet waren, mochten we doorgaan. De politie is beginnen de auto onderzoeken. Alles werd uitgeladen,koffer en motorkap open...

Het was echt zoals in de cinema en we stonden als eerste op de rij :) Sacha en ik vonden het als echte ramptoeristen de moeite. Senne was bang en Cis is er mee gaan weg staan. Zeker toen we merkten dat er ene of meer met getrokken pistolen stonden. Enfin, een tiental minuten later konden we binnen om te gaan een. Nu staan de autos met de verdachten er nog altijd en ik vermoed dat ze wachten op eventueel een drugshond.

Spannende toestanden zo op het einde van de reis. Dat ontbrak er nog aan :)

Hopelijk kunnen we goed uit bed. Tot maandag zl ik zeggen, na bijna 36 uur onderweg te zijn.

Het was een fantastische reis. Ongelooflijk. Ik wil zeker nog terug om andere nationale parken te doen. Noorwegen was mooi, maar dit is toch veel spannender :)